Berberoğlu'nun eşinden çağrı: Bayramda evde olsun

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Oya Berberoğlu'nu ziyaret etti.

Yayınlanma: 02.08.2018 - 21:49
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Maltepe Cezaevinde tutuklu bulunan İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu’nun eşi Oya Berberoğlu’nu Yeşilköy’deki evinde ziyaret etti. Kemal Kılıçdaroğlu ziyaretten sonra yaptığı açıklamada, “Umuyoruz bayram öncesi 17. Ceza Dairesi hukuka uygun bir karar alır ve Enis Bey evine dönmüş olur” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu dün İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile birlikte tutuklu milletvekili Enis Berberoğlu’nun eşi Oya Berberoğlu’nun ziyaret etti. Görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu ve Oya Berberoğlu kısa bir açıklama yaptı. Eşiyle en son 15 gün önce görüştüğünü belirten Oya Berberoğlu, “Önümüzdeki hafta Yargıtay’ın vereceği karara her şeyimi odakladığım için onu bekliyorum. Umarım Enis’in içeride üçüncü bayramı olmaz. Kurban Bayramı öncesi Yargıtay’dan adil bir sonuç bekliyorum. İnşallah tahliyesi olacak diye bekliyorum. Hak, hukuk, adalet diyorum. 15 gün önce görüştük ama artık görüş yok. Biz de görüşemiyoruz” dedi.

‘Şartlar değişti’

Kemal Kılıçdaroğlu da Berberoğlu’nun tutukluluğuyla ilgili olarak, “Enis Bey’in yeniden milletvekili seçilmesiyle aslında yeni bir sayfa açılmış durumda. Parlamentonun bu konudaki iradesi Anayasa Komisyonu Başkanı tarafından da, değişik hukukçular tarafından da dile getirildi. Enis Bey’in serbest bırakılması gerekiyor milletvekili olduğu için. Parlamento’ya gelip yemin etmesi gerekiyor”dedi. Berberoğlu’nun tutukluluğunun demokrasi sorunu olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, “Olay bir Enis Berberoğlu olayı olmaktan da çıkmış, olay bir demokrasi sorunu olmuştur. Yasama organının iradesinin yargı organı tarafından yok sayılması asla kabul edilemez. Güçler ayrılığı ilkesine de aykırıdır zaten bu. Umuyor ve diliyoruz ki 17. Ceza Dairesi yargının hatasını düzeltir ve sorun büyük anlamda çözülmüş olur. Geçici maddeyi siz nasıl sürekli kılarsınız” ifadelerini kullandı.

‘Çoğunluk varsa kurultay yapılır’

Muhaliflerin imza toplamasına ilişkin bir soruya ise Kılıçdaroğlu, “Partinin iç politikasıyla ilgili hiç konuşmadım. Çoğunluk varsa kurultay yapılır, çoğunluk yoksa yapılmaz. Bunun çok yoğun olarak tartışılmasını da doğru bulmuyorum. Ülkenin bu kadar derdi varken, sorunu varken partide kurultay olacak mı, olmayacak mı? Yeterli sayı varsa olur. Hiç kimseye kırgın değilim, kızgın değilim, pişman değilim” dedi.    


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler