CHP genel merkezine göre imza sayısı

CHP Genel Merkez kaynaklarına göre, muhalefetin söylediğinin aksine 630 belge hiç gelmedi. Genel Merkez, bu durumda kurultayın toplanmayacağını açıkladı.

Yayınlanma: 03.08.2018 - 10:07
Abone Ol google-news

CHP Genel Merkez kaynakları ellerine ulaşan belge sayısının 622 olduğunu açıkladı. Buna göre, bunlardan dördünün hiçbir şekilde noter tasdiğinin olmadığı anlaşıldı ve ayrıca dördünün de aslı olmadığı tespit edildi. 

<haber-dikey:1044963,1044451,1044525>

Geriye kalan 614 için de yine ilk incelemelere göre 4 mükerrer, 5 de kurultay delegesi olmayan imza tespit edildi.

Genel Merkez kalan 605 belge üzerinden mükerrerleri, delege olmayanları ayrıntılı bir şekilde inceleyecek. Geri çekilenleri de bu 605 rakamından düşecek.

Genel Merkez Kaynakları geri çekilenlerle beraber, kurultay isteyenlerin imza sayısının 530 ila 560 arasında bir rakam olacağını savunuyor. 

MUHALİFLER 630 İMZA DEMİŞTİ

CHP'de değişim isteyen ve bunun için imza toplayan muhalifler,dün topladıkları imzaları genel merkeze teslim etti. Teslimin ardından açıklama yapan muhalifler imza sayılarının "630" olduğunu duyurmuştu.

Ardından parti binasında basın toplantısı düzenleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek ise, kurultay için yeterli imza olmadığını belirterek, "İlk incelemelere göre olağanüstü kurultay için tüzüğümüzün öngördüğü yeterli sayının olmadığı görülüyor. Ama incelemeler devam ediyor" demişti.

'DELEGELER ANKARA'DA BULUŞACAK' İDDİASI

CHP'de olağanüstü kurultayın toplanması için imza veren 630 delegenin, CHP Genel Merkezi'nin bahçesinde buluşmayı ve basın açıklaması yapmayı tasarladıkları öğrenildi.

 Kurultay için imza veren 22 İl başkanının da katılması planlanan basın açıklamasında kurultayın yapılması için çağrı yapılacağı belirtildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler