AKP'de büyük kavga

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "partisine geri döneceğini" açıkladı, hemen ardından Hükümet Sözcüsü Hüseyin Çelik, kongre tarihinin bir gün önceye alındığını duyurdu.

Yayınlanma: 11.08.2014 - 14:39
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, AKP'nin kuruluş aşamasında rol alan isimlerden biri olduğunu belirterek, görev süresi boyunca herkese eşit davranmaya özen gösterdiğini belirtti. Görev süresi sona erdikten sonra siyasete devam mesajı veren Gül, "Partime dönmem doğal" dedi.

Hemen ardından Hükümet Sözcüsü Hüseyin Çelik, daha önce 28 Ağustos açıklanan AKP kongresinin, Gül'ün görevi bırakmasından bir gün önceye yani 27 Ağustos'a alındığını söyledi. Bu hamle, Gül'ün önünü kesmek olarak yorumlandı. Abdullah Gül 26'sında istifa edip genel başkanlık yarışına girebileceği ve böylece Erdoğan'ın işaret ettiği Başbakan adayı konusunda büyük kavga yaşanacağı belirtiliyor.

Cumhuriyet bugünkü manşetinde AKP'deki Gül kavgasını öyle yazmıştı.

Gül Çankaya Köşkü'nde şu açıklamaları yaptı:

Cumhurbaşkanı olduğum süre içerisinde anayasanın bana verdiği sorumluluk çerçevesi içerisinde siyasi kimliğimi kenarda tuttum ve bütün partilere eşit olmaya, bütün milletimi kucaklamaya çalıştım. Buranın kapısını herkese de açtım biliyorsunuz. Cumhurbaşkanı olarak bütün illeri ziyaret ettim ve ettiğim illerde belki de ilk defa sadece valilieri değil, bütün belediye başkanlarını hiçbir ayrım yapmadan Batman’da da Diyarbakır’da da Edirne’de de Çanakkale’de de Isparta’da da tabii ki Konya’da da her yerde hem de Türkiye’nin en zor dönemlerinde ziyaret ettim ve herkesin Türkiye’ye ait olduğunu da gösterdim.

Tabii ki fiili olarak aslında cumhurbaşkanlığı bitmiştir. Bu ayın sonunda 28’inde devir teslimi yapana kadar resmi olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanıyım. Cumhurbaşkanlığım bittikten sonra, şüphesiz ki partime dönmek doğal olan şeydir. İnanıyorum ki Türkiye çok güçlü bir şekilde her anlamda yoluna devam edecektir ve bu vesileyle tekrar hepinize teşekkür ediyorum.
 
Kongrede aday olacak mısınız?
 
Ne dedim cumhurbaşkanlığı sıfatım devam ediyor. Dolayısıyla sıfatım devam ederken, burada kesmek isterim. Şu anda en doğal olan, tabii olan şeyi söyledim. Gerçekten elimden geldiği kadar devletimize milletimize hizmet ettim. Bundan sonra da cumhurbaşkanlığı hizmeti yapmış insanlar, bu hizmetlerini devletlerine milletlerine her safhada sunarlar. Bundan sonra söyeyeceğim şeyler dediğim gibi bu sıfatı taşıyan kişiye pek yakışmaz.
 
Sosyal medyada böyle karşı çıkıyorlar
 
AKP içindeki kavga, sosyal medyaya da yansıdı. AKP'ye, özellikle de Erdoğan'a yakınlığıyla bilinen Fatih Tezcan attığı tweetle Gül'ü hedef aldı. Gül karşıtı AKP'li birçok ismin bu tweeti paylaşması ise dikkatlerden kaçmadı.
 
 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler