AKP MKYK'da Gül tartışması

Erdoğan başkanlığında toplanan MKYK’da seçim sonuçları değerlendirildi.

Yayınlanma: 11.08.2014 - 20:39
Abone Ol google-news

AKP’nin Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından yaptığı MKYK toplantısından 27 Ağustos’ta olağanüstü kongreye gitme kararı çıktı.

Fakat bazı MKYK üyeleri kongreye 28 Ağustos’tan sonra gidilmesi ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün bu süreçte fikrinin alınması gerektiği yönünde görüş bildirdi.

ANKA’nın edindiği bilgilere göre, Erdoğan başkanlığında toplanan MKYK’da seçim sonuçları değerlendirildi. Seçim sonuçlarına göre, AKP seçmenin bir kısmının oy kullanmadığı tespiti yapıldı. Erdoğan’ın MKYK üyelerine her ne şekilde olursa olsun sonucun başarılı bulunduğu ancak, istenilen sonuca ulaşılmadığı görüşlerini ifade ettiği öğrenildi.

Bu arada seçimlerde AKP için çalışan ve diğer kamuoyu araştırma şirketleri eleştirildi. Anket sonuçlarında Erdoğan’ın oy oranın yüksek gösterildiği, bunun da kamuoyunda yanlış algılara neden olduğu görüşlerine yer verildi.

KONGRE KARARI TARTIŞILDI

AKP MKYK toplantısında en uzun tartışılan konu kongre kararına ilişkin takvim oldu. Çok sayıda MKYK üyesinin olağanüstü kongreye 28 Ağustos’tan sonra gidilmesi istedi. Bazı üyeler, kongre tarihini belirlemeden Abdullah Gül ile görüşülmesi önerisini de dile getirdiler. Bunu Abdullah Gül’e sormanın ya da söylemenin her şeyden önce bir nezaket kuralı olduğuna da dikkat çektiler. Ancak Erdoğan, bütün görüşleri dinledikten sonra olağanüstü kongrenin 28 Ağustos’tan önce yapılmasına karar verdiğini açıkladı.

Erdoğan kendisine bundan sonra yola kiminle devam edileceğini soran MKYK üyelerine, “Şimdilik isim konuşmayacağım, partimizin geleneğini bozmayacağım. Bu ismi önümüzdeki bir haftalık süreçte yapacağım istişareler sonucunda belirleyeceğim” diyerek cevap verdi.

-ERDOĞAN, KAPALI ZARFLA “BAŞBAKAN KİM OLSUN?” DİYE SORDU-

Toplantıda Erdoğan, MKYK üyelerinden kendi simlerini yazmadan, herkesin gönlünden geçen Başbakan adayını yazıp kapalı bir zarfa koyarak kendisine vermesini istedi. Böylece Erdoğan, ilk istişareleri MKYK üyelerinden kapalı zarf ile aldı.

Erdoğan bu hafta sonuna kadar, başbakanın ve genel başkanın kim olacağını milletvekillerine ve genişletilmiş il başkanları toplantısı katılımcılarına soracak. Erdoğan’ın hafta başına kadar, başbakan adayını yetkili kurullarına açıklaması bekleniyor.

“GÜL İLE GÖRÜŞEBİLİRİM”-

Öte yandan AKP MKYK toplantısı devam ederken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, “Partime döneceğim” mesajı da çok kısa değerlendirildi, Erdoğan bu konuda yorum yapmadı. Ancak bu hafta içerisinde Abdullah Gül ile görüşebileceği mesajını verdiği öğrenildi. Erdoğan’ın, Çarşamba günü genişletilmiş il başkanları toplantısını, Perşembe günü de milletvekillerini toplaması bekleniyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler