Destici'nin 'idam' çıkışına AKP'den tepki

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, BBP lideri Mustafa Destici'nin idam teklifini Meclis'e sunacaklarına ilişkin değerlendirmesine tepki gösterdi.

Yayınlanma: 06.08.2018 - 16:30
Destici'nin 'idam' çıkışına AKP'den tepki
Abone Ol google-news
<video:1047799>

BBP lideri Mustafa Destici'nin dünkü idam cezasına ilişkin değerlendirmelerine AKP'den tepki geldi. Destici, idam cezasına ilişkin yasa teklifini Meclis'e getireceklerini açıklarken, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı NTV canlı yayınına katılarak şu ifadeleri kullandı:

Bu çok boyutlu bir konu. Genel Başkanımız, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın söylemine saygı duyuyoruz.  Bu söylemi çok değişik açılardan değerlendirmek mümkün. Burada kuvvetler ayrılığına vurgu var. Top Meclis'te. Bu düzenleme için Anayasa değişikliğine ihtiyaç var. Nihayetinde Anayasa değişiklik teklifini verebilmek için belli sayıda imza gerekli.

"ÖYLE BİR ŞEY OLAMAZ"

Yazıcı, Destici'nin, idam cezasını Meclis'e getireceklerine yönelik açıklamasına tepki göstererek, "Öyle bir şey olamaz. O arkadaşımız niye öyle söyledi bilmiyorum." dedi.

"İdam cezası, geriye dönüşü olmayan bir cezadır" diyen Yazıcı, sözlerine şöyle devam etti:

"Yargılama süreçlerinin kaliteli olması lazım. Yoksa çok acı olayları yaşamak kaçınılmaz olur. Toplumda talep varsa siyaset duyarsız kalamaz."

<haber-yatay:1046705,1047006>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler