Erdoğan'a hodri meydan: Hepsini açıklarım

BBP lideri Destici: Ben vatanımın, milletimin, birliğini kardeşliğini öne koyarak susuyorum, söylemiyorum.

Yayınlanma: 12.08.2014 - 15:26
Abone Ol google-news

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, cumhurbaşkanı adaylığı konusunda Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek vereceklerini açıklamalarının ardından AKP tarafından ciddi saldırılara maruz kaldıklarını söyledi.

İçeriden bazı kişilerle görüşmeler yapılarAKPnin bölünmeye çalışıldığını ifade eden Destici, saldırıların devam etmesi halinde AKP Genel Merkezi'nde yapılan toplantıları kamuoyuna açıklayacaklarını belirtti. Destici, partisinin genel merkezinde yaptığı basın açıklamasında, "Dışarıdan bir el partimizin bu kararından sonra partimizin içerisinde girdi ve partimizi karıştırmaya ve bu kararımızı itibarsızlaştırmaya çalıştı. Bizzat iktidar partisi genel merkezinde yapılan görüşmeler var. Ben bunları isim isim söylerim. Biz bilgiye dayanmadan bir şey konuşmuyoruz. Tarihiyle, saatiyle, yeriyle, kimler var toplantıda, hepsini biliyoruz. Beni artık bu işlerin edep, ahlak dışı olması rahatsız ediyor. Yoksa her parti içerisinde olur. Artık cumhurbaşkanı seçilmiş, bundan sonra da daha fazla yıpratmak istemiyorum. Herkes ölçülü davranması lazım. Bu devam edecek olursa ben bunları açıklarım." dedi.

Cumhurbaşkanı adaylığı sürecinde BBP, Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek verdi. Parti içi istişareler sonucu alınan karar sonrasında partili bazı isimler İhsanoğlu'nun adaylığına destek vermediklerini düzenledikleri basın toplantısıyla kamuoyuna açıkladı. Daha sonra yapılan BBP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, genel merkezin cumhurbaşkanı adayıyla ilgili kararına "aykırı davranış ve tutumlar" sergileyen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Bozok ve MKYK Üyesi Metin Gündoğdu disipline sevk edildi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de cumhurbaşkanı seçim sürecinde parti içerisinde farklı seslerin olmasının doğal olduğunu ancak BBP içinde yaşanan durumun dışarıdan partiyi karıştırma olduğuna dikkat çekti. Partiye yönelik saldırıların devam etmesi halinde AKP Genel Merkezi'nde yapılan görüşmeleri açıklayacağını belirten Destici, şu açıklamayı yaptı: "Dışarıdan bir el buraya girerse biz ona karşıyız. Biz o eli gördük. Dışarıdan bir el partimizin bu kararından sonra partimizin içerisine girdi ve partimizi karıştırmaya ve bu kararımızı itibarsızlaştırmaya çalıştı. Bizzat iktidar partisi genel merkezinde yapılan görüşmeler var. Ben bunları isim isim söylerim. Biz bilgiye dayanmadan bir şey konuşmuyoruz. Tarihiyle, saatiyle, yeriyle, kimler var toplantıda hepsini biliyoruz. Beni artık bu işlerin edep, ahlak dışı olması rahatsız ediyor. Yoksa her parti içerisinde olur. Artık cumhurbaşkanı seçilmiş, bundan sonra da daha fazla yıpratmak istemiyorum. Herkes ölçülü davranması lazım. Bu devam edecek olursa ben bunları açıklarım. Kim nerede, hangi saatte kimlerle toplantı yapmış, bizi karıştırma ve yönlendirme adına hangi ilişkiler kurmuş açıklarım. Ben vatanımın, milletimin, birliğini kardeşliğini öne koyarak susuyorum, söylemiyorum. Herkes kendisine yakışanı yapmıştır o dönemde. Biz de kendimize yakışanı yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Ama bunlar devam ederse BBP'ye kim hangi tuzakları kurmuş hepsini söylerim."

Her parti içerisinde farklı düşünenler olabileceğine değinen Destici şöyle devam etti: "Benim partim içerisinde istişare ederken Tayyip Bey'in desteklenmesini isteyenler oldu, tarafsız kalınmasını isteyenler oldu ama kayir ekseriyet Ekmeleddin Bey'in desteklenmesini istedi. Bu bütün kurullarımızın kararıydı. Özellikle belli medya 'Yüksek İstişare Kurulu açıklama yaptı kararın arkasındayız' diye. Bunu görmediler. Başkanlarımızı televizyonlara çıkarmadılar. Çünkü istedikleri bir karar değildi."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler