Cezaevi müdüründen tutuklu avukata tehdit

1 yıldır tutuklu olan avukat Engin Gökoğlu’nun cezaevinde kolu kırıldı. Tedavisi engellendi, kırık kolundan tutularak yerlerde sürüklendi. 4 aydır yakınlarıyla görüşemiyor.

Yayınlanma: 09.08.2018 - 22:07
Abone Ol google-news

Yaklaşık bir yıldır cezaevinde olan avukat Engin Gökoğlu, kötü muamele ve işkenceye maruz kalmaya devam ediyor. Gökoğlu, cezaevi müdürü tarafından “OHAL uygulamaları devam edecek, işkence nasıl yapılır göstereceğim” tehditleri alıyor.

Terör örgütü üyesi olduğu iddiasıyla geçen 12 Eylül’ün gece yarısı gözaltına alınarak tutuklanan avukat Engin Gökoğlu, Tekirdağ 2 Nolu T Tipi Cezaevi’nde kalıyor. Gökoğlu ve beraberindeki tutuklu ve hükümler, kendilerini farklı hücrelere ayırmak isteyen cezaevi görevlilerine karşı direnince; tazyikli su, cop ve kırılan camların üzerinde sürüklenerek sert müdahaleye maruz kalmıştı. Cezaevi görevlilerden birinin ters kelepçe uygulamaya çalışması sırasında kolu kırılan avukat Gökoğlu, ayakları kelepçeli, kıyafetleri çıkarılmış ve ıslak şekilde bekletilip hastaneye gönderilmemişti. Konuya ilişkin soruşturmada da cezaevi yönetimi, olay sırasında kırılan cam, masa, sandalye gibi eşyaların dökümünü savcılığa “savunma” amaçlı göstermişti. Savcılık ise müşteki sırasında Gökoğlu’nun kırılan kolundan çok koğuşta kırılan eşyalara ilişkin sorular yöneltmişti. Cumhuriyet’e ulaşan Engin Gökoğlu’nun eşi Meral Yıldırım Gökoğlu, cezaevindeki kötü muamelerin devam ettiğini bildirdi.

Tedavi olamıyor

Meral Yıldırım Gökoğlu’nun aktardıklarına göre; OHAL’in kaldırılmasının ardından cezaevi müdürü “OHAL uygulamaları devam edecek, işkence nasıl yapılır göstereceğim” diyerek avukat Gökoğlu’nu tehdit ediyor. Kırılan kolu için fizik tedavi görmesi gereken Gökoğlu, hastaneye götürüldüğünde hücre tipi tekli ring uygulaması sebebiyle tedavilerini düzenli alamıyor. Cezaevindeki hak gasplarına karşı oturma eylemi yaptığı için disiplin cezaları alan Gökoğlu, 4 aydır yakınları ile görüştürülmüyor. Kitap hakkı tamamıyla elinden alınan Gökoğlu, yakınlarının bayram ve doğum günü için gönderdikleri kitaplara dahi ulaşamıyor.

Hücre cezası verildi

Tedavi engellemesi ve cezaevi müdürü tehditlerini protesto ederek oturma eylemi başlatan Gökoğlu, kırılan ve tedavisi engellenen kolundan tutularak sürüklendi. Omzu da zedelenen Gökoğlu’na cezaevi idaresinin başlattığı soruşturma sonucu “isyan çıkarmak” gerekçesiyle hücre cezası verildi.

Avukatlık ile suçlanıyor

İlk duruşması 10 Eylül’de görülecek olan Gökoğlu’nun hakkında delil olarak takip ettiği  dosyalar gösterildi. Gökoğlu’nun takip ettiği dosyalar ise KHK ile ihraç edilip, “İşimi geri istiyorum” diyerek açlık grevine başlayan Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’nın davası, 301 madencinin katledildiği Soma faciası davası, polislerce katledilen Dilek Doğan davası, Gezi sürecinde sokakta katledilen 14 yaşındaki Berkin Elvan’ın davası yer aldı. Gökoğlu hakkında avukatlık yaptıkları suç dosyaları ve tanık beyanları da ayrıca delil olarak sunuldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler