Gül’e ‘bekle’ mesajı

Erdoğan, ‘Gül’ün dönüşüne engel yok’ dedi ancak genel başkan ve başbakanın aynı kişi olması gerektiğini vurguladı.

Yayınlanma: 12.08.2014 - 23:35
Abone Ol google-news

Başbakan Tayyip Erdoğan, 28 Ağustos’ta Cumhurbaşkanlığı görevini kendisine devredecek olan Abdullah Gül’ün partiye dönmesinde bir engel bulunmadığını belirtirken, “Partinin başında ayrı bir kişi, Başbakanlık’ta ayrı bir kişi bu yanlış bir olaydır” sözleriyle Gül’e bir süre daha “bekle” mesajı verdi. Abdullah Gül, devlet protokolüne Çankaya Köşkü’nde veda resepsiyonu verdi. Konuklarını selamlayan Gül, daha sonra kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasının başında Tayyip Erdoğan’a atıfta bulunarak, “Artık Sayın Başbakan’a, ‘seçilmiş cumhurbaşkanı’ diye hitap edeceğim, ona göre” ifadesini kullanan Gül, “Görev sürem boyunca ülkemizin içerde huzuru ve güveni, dışarıda itibarını korumak için çalıştım. Yedi yıllık görev süremin sonuna gelmiş bulunuyorum. Bu süre boyunca aldığım destek için teşekkür ediyorum” dedi.

‘Dönmesinde hiçbir mani yok’

Ancak resepsiyonda asıl çarpıcı açıklamalar Başbakan Erdoğan’dan geldi. Erdoğan, gazetecilerin “Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, partiye dönmek istediğini söyledi. Şu anda çok mümkün görünmüyor. 2015 seçimlerinden önce bir olağan kongre gerçekleşip orada genel başkan olarak gelir mi? Nasıl bir siyasi resim çiziyorsunuz?” sorusuna “Abdullah Bey’in partiye dönmesine, şu devir teslimden sonra hiçbir mani, hiçbir hal yok” yanıtını verdi. Erdoğan, gazetecilerin “Ama genel başkan olamayacak” demesi üzerine şunları söyledi:

VEDA RESEPSİYONU'NDAN FOTOĞRAFLAR / FOTO GALERİ

“Şu anda bu şey değil. Siyasette biliyorsunuz, boşluk asla kabul etmez. İlk iş bu doğabilecek boşlukları ortadan kaldırmaktır. Atılacak adım zaten sadece buna yöneliktir. Bir de tabii partinin başında ayrı bir kişi, başbakanlıkta ayrı bir kişi bu yanlış bir olaydır. Yanlış bir süreçtir. Onun için biraz da gelecek noktasında inanıyorum ki gelecek noktasında partide de taşlar yerine çok daha iyi oturacaktır. Abdullah Bey’in, partisine, partimize artık, bundan sonra, dönmesinden daha doğal, daha tabii hiçbir şey olamaz. Böyle bir adımı atması da doğaldır.”

‘CHP ve MHP’nin hali ortada’

Partinin 27 Ağustos’ta yapılacak olağanüstü kongresinin tek gündeminin genel başkan seçimi olacağını anımsatan
Erdoğan, partisindeki tartışmaları başka yere çekmek isteyenlerin olduğunu savundu.
Erdoğan, şöyle devam etti:

“O çekmek isteyenlere ben bir tavsiyede bulunuyorum. Onlar gitsinler CHP ile uğraşsınlar, gitsinler MHP ile uğraşsınlar. Onların hali ortada. Hali pür melali ortada. Onlara biraz tavsiyede bulunsunlar. Biraz onlar kendilerine çeki düzen versinler. Orada çok ciddi sıkıntılar var. İşte buyurun. Hemen başladı birçok şeyler. Onların kendi çeki düzen vermeleri lazım. ‘Acaba bizim bu başarısızlığımızın arkasında ne var? 15-16 senedir genel başkanım acaba niye başarısızım? Öbürü 6-7 senedir ben genel başkanım, 4-5 seçime girdim, niye başarısızım?’ Bunu sorgulamaları lazım. Onların delegelerinin bunu
sorgulaması lazım.”

‘Kabine için sabırlı olun’

Erdoğan, partinin başına gelecek olan kişinin 3. dönemi olanlardan mı yoksa, yeni bir isim mi olacağı ve kabine değişikliğine gidilip gidilmeyeceğine ilişkin soruya da “Bu çok erken bir soru. Biraz sabırlı olun” yanıtını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler