‘Artık geciktirmeyin’

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne yeni atanan Maslahatgüzarı Jeffrey Hovenier, ABD'li Rahip Andrew Brunson'u ev hapsine alındığı evinde ziyaret etti.

Yayınlanma: 14.08.2018 - 22:15
Abone Ol google-news

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Jeffrey Hovenier, Türkiye ile ABD arasında kriz neden olan Rahip Andrew Brunson’ı ev hapsinde tutulduğu Alsancak’taki evinde ziyaret etti. Yaklaşık bir saatlik görüşmenin ardından açıklama yapan Hovenier, şunları söyledi: “Türk otoritelerine, hem rahip Brunson’ın tutuklu bulunduğu hem de ABD misyonlarında çalışan Türk çalışanların tutuklu bulunduğu diğer davalar konusunda çağrı yapmaya devam ediyoruz. Hükümetimin talebi üzerine bu davaların sonuçlanması, herhangi bir gecikme olmadan ve şeffaf bir şekilde sonuçlanması için Türk otoritelerine çağrılarımızı sürdürüyoruz.”

Ev hapsine itiraz

Öte yandan “terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte yardım ettiği” ve “ajanlık” suçlamasıyla yargılanan Brunson’un avukatı İsmail Cem Halavurt, ev hapsi ve yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması için üst mahkemeye itirazda bulunduğunu duyurdu. Brunson’un 22 ay süren tutukluluğu, üst mahkemeye yapılan itirazla kaldırılmış ve yurt dışına çıkış yasağıyla birlikte ev hapsine dönüştürülmüştü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler