Muharrem İnce'den çağrı: Özür dileyin, aksi taktirde...

CHP'nin 24 Haziran seçimlerindeki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, ABD ile olan gerilim üzerinden hükümete emperyalizmin yanında yer almamak üzere tövbe etme çağrısında bulundu. İnce, aksi taktirde hükümetin tavrına kimsenin inanmayacağını kaydetti.

Yayınlanma: 16.08.2018 - 12:34
Abone Ol google-news

CHP'nin 24 Haziran seçimlerindeki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, hükümetin ABD ile yaşanan gerilim karşısındaki tutumunu eleştirdi.

CHP'nin milli mücadeleyi gerçekleştirip, milli ekonomiyi kuran parti olduğunu kaydeden İnce, "Siz, devleti, emperyalizmin kolluk kuvveti olan Fetö terör örgütüne teslim edenlersiniz. Siz, damat, çoluk-çocuk dolarla, euroyla gemi filoları kuran, bu filoları emperyalizmin yüklerini taşımak için seferber edenlersiniz." yorumunu yaptı. 

"Tövbe etmek zorundasınız"

Kişisel Twitter hesabından değerlendirmelerde bulunan İnce, hükümet cephesinden gelen "Anti-emperyalizm" temalı açıklamalara tepki gösterdi.

İnce, hükümete emperyalizme karşı mücadele edenlerden özür dileme çağrısı yaparak, "Bu topraklarda, hayatlarını hiçe sayarak anti-emperyalist mücadele verenlerden özür dilemek ve bir daha emperyalizmin yanında yer almamak üzere tövbe etmek zorundasınız. Aksi taktirde, ekonomik kriz korkusuyla takındığınız yapmacık tavra, aklı başında hiç kimseyi inandıramazsınız." ifadelerini kullandı.

Muharrem İnce'nin açıklamaları şöyle:


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler