Yıldırım için 500 kişilik kontenjan

Kapatılan Başbakanlık’taki 500’ü aşkın personel Meclis kadrosuna geçirildi. 150 uzmanın büyük bölümü ise bakanlıklara gönderildi.

Yayınlanma: 17.08.2018 - 20:55
Abone Ol google-news

 

Başbakanlığın kaldırılmasının ardından, Başbakanlık’taki kadroların önemli bir bölümünün TBMM’ye kaydırıldığı öğrenildi. Yaklaşık 150 uzmanın büyük bir bölümü de bakanlıklardaki kadrolara atandı. 50 civarında Başbakanlık uzmanı ise Meclis’e alındı. Bakanlıklara gönderilen uzmanların maaşları bir süre sonra düşecek, ancak TBMM uzmanlığına atananların maaşları artacağı gibi ek göstergeleri de yükselecek. Bu uygulama tartışma yaratırken, Başbakanlık’taki başka birçok personelin daha TBMM’ye kaydırıldığına dikkat çekildi. CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, TBMM Başkanı Binali Yıldırım tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde, Başbakanlık’ın kaldırılmasının ardından 500’ü aşkın polis, sekreter, garson, memur ve uzmanın TBMM’ye nakledildiğine işaret etti.

“Bazı polis mensuplarının ‘TBMM Uzmanı’ kadrolarına atandığı yönünde duyumlar alınmıştır” diyen Aygun, Yıldırım’a şu soruları yöneltti:

“Başbakanlık’tan TBMM’ye kaç personel nakledilmiştir? Başbakanlık’tan TBMM’ye nakledilen personelin görev ve unvanları nedir? Bu personel, TBMM’de hangi kadrolara atanmıştır? Bu personel, Başbakanlık’taki unvan ve yaptıkları görevlere uygun makamlara mı atanmıştır?”

Arşiv’de de ‘sürgün’ var

Bu arada Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü’nün kapatılmasının ardından kurumdaki birçok uzman da istekleri dışında başka kurumlara gönderildi. Yaklaşık 250 çalışanın Tapu Kadastro, SGK, Diyanet İşleri Başkanlığı gibi kurumlara gönderildikleri bildirildi. Yerlerine ise başka memurların geldiğine dikkat çekildi. Türk Büro-Sen Genel Başkanı Osman Eksert, 250 personelin tarihi belgeleri okuma, tasnif etme ve korunmasını sağlamak konularında uzmanlaşmış personel olduğuna işaret etti. Bu personelin yaptıkları işlerle hiçbir ilgisi olmayan Tapu Kadastro, Diyanet İşleri Başkanlığı ve SGK gibi kurumlara gönderilmelerini “sürgün” olarak değerlendirdiklerini kaydeden Eksert, Devlet Arşivleri Başkanlığı Başkanı Uğur Ünal ile görüşerek, atamaların iptal edilmesini istediklerini bildirdi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler