Kavgaya ‘tatil’ önlemi

AKP, vekiller arasında yeni genel başkan tartışmasının yaşanmaması, olası genel başkan adaylarından Davutoğlu’nun gensoru görüşmelerinde yıpranmaması ve fire görüntüsünün önlenmesi için TBMM’yi tatil etti.

Yayınlanma: 15.08.2014 - 04:00
Abone Ol google-news

AKP’nin cumhurbaşkanı seçiminde bile çalıştırdığı TBMM’yi birdenbire tatil etmesinin altından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün siyasete dönme kararı ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlık için öne çıkması nedeniyle başlayan iç tartışmalardan duyulan kaygı çıktı. AKP, “Başbakan Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığının düşüp düşmediği tartışmalarını engellemek”, “Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün partiye döneceğini açıklamasının ardından parti içinde oluşan ‘gençler-kıdemliler’ ayrışmasının milletvekilleri arasında daha keskin gruplaşma, kulis ve spekülasyonlara son vermek”, “genel başkan adayı olarak ibrenin döndüğü Davutoğlu’na, hakkındaki gensoru görüşmelerinde, tepkili olan AKP’li vekillerin oy vermemesiyle yaşanacak sıkıntıyı önlemek” amacıyla TBMM’yi 1 Ekim’e kadar tatil etti. Genel başkan adayı olarak adı iyiden iyiye öne çıkan Davutoğlu’nun başbakan olması durumunda Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç başta olmak üzere Gül taraftarlarının kabine dışı bırakılıp bırakılmayacağı merak ediliyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni genel başkan için MKYK’nın ardından il başkanları ve milletvekilleriyle istişare görüşmelerini hızlandırıp bir güne sığdırdı. Erdoğan, bugün milletvekilleriyle yapacağı toplantıyı bir gün öne çekerek dün il ve belediye başkanları ile partinin kuruluş yıldönümü resepsiyonunun hemen arkasından gece gerçekleştirdi. İl ve belediye başkanları ile milletvekillerine “Kimi genel başkan ve başbakan olarak görmek istiyorsunuz?” diye sorularak tek bir isim önermeleri istendi. Hafta sonundan itibaren tatile çıkacak olan Erdoğan’ın, tatil boyunca yeni genel başkanı ve yeni kabineyi şekillendireceği belirtiliyor.

‘10 Ağustos heyecanını yaşatmamak istiyorlar’

Erdoğan, sürpriz bir şekilde yaz boyunca tüm eleştirilere karşın torba tasarıyı  çıkarma gerekçesiyle çalıştırdığı TBMM’yi dün gece tatil etti. Erdoğan, tatil gerekçesini “Arkadaşlar, gelin şu 10 Ağustos’un bir heyecanını yaşayalım. Bunu yaşatmamak için elinden gelen gayreti gösterenler var. Bu tuzağa düşmeyelim. AK Parti’nin yalpalanmasını isteyenleri Allah için sevindirmeyelim” diye açıkladı. Bu durumda Meclis, 28 Ağustos’ta yemin töreni ve izleyen günlerde yeni hükümetin güvenoylaması ve hükümet programının okunması için olağanüstü toplanacak. Duruma göre Eylül ayı içinde çalışma kararı alınabileceği belirtiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler