AKP'deki derin çatlağın kanıtı: Abdullah Gül'ün ismi bile sorulmadı

ORC, Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığına seçilmesi ile birlikte boşalan Başbakanlık koltuğuna kimin oturacağını vatandaşa sordu. Ancak anketteki seçeneklerde Abdullah Gül'ün isminin yer almaması dikkat çekti.

Yayınlanma: 15.08.2014 - 12:25
Abone Ol google-news

Başbakan Erdoğan'ın, halkoylaması ile Türkiye'nin 12. Cumhurbaşkanı olmasının ardından gözler başbakanlık makamına çevrildi. Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığı ile başlayan yeni başbakan kim olacak tartışmaları, gelecek hafta yapılacak Ak Parti MYK toplantısı ile son bulacak. Erdoğan, başbakanın kim olacağını MYK'da kararlaştıracaklarını söylemişti. 

YÜZDE 60 DAVUTOĞLU DEDİ

Bu tartışmalar sürerken araştırma şirketi ORC de halkın nabzını yokladı. Şirket, yeni başbakan için halka dört isim sordu. Ahmet Davutoğlu, Binali Yıldırım, Ali Babacan ve Bülent Arınç'ın yer aldığı anketten, yüzde 60 ile Davutoğlu başbakan olsun sonucu çıktı.

DERİN ÇATLAK ANKETLERE YANSIDI

AKP'nin başına kimin geçeceği merak konusu olurken, anketlerde bile Abdullah Gül'ün isminin geçmemesi dikkat çekti. Abdullah Gül ile bir süredir ayrılık yaşadığı iddia edilen Erdoğan'ın, Gül'ü partinin başında istemediği konuşuluyordu. Siyaseten yapılan konuşmalarda Abdullah Gül'ün partinin kurucusu olduğu ve partideki yerinin hazır olduğu sözlerle ifade edilse de Abdullah Gül isminin anket şirketlerinin yaptığı kamuoyu araştırmalarında geçmemesi söylenen bu olumlu sözlerin icraata yansıtılmadığı görüldü. Abdullah Gül'ün isminin anketlerde bile geçmemesi AKP içindeki derin çatlağın delili niteliğinde...

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler