SP’den AKP’li Dağ’a sert ‘hain’ eleştirisi

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için “hain” suçlamasında bulunmasını “çok çirkin” sözleri ile değerlendirdi.

Yayınlanma: 21.08.2018 - 19:43
Abone Ol google-news
<video:1060306>

 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise, AKP Genel Başkan Yardımcısı  Hamza Dağ’ın 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için “hain” suçlamasında bulunmasını “çok çirkin” sözleri ile değerlendirirken, “İnsanlar zaman içinde farklı kanaatlere gelebilirler. Huzur herkesin tek tip insan olmasıyla sağlanamaz” tepkisini gösterdi.

<haber-dikey:1061098>

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bayram namazını partisinin genel merkezi yanındaki Hamidiye Camisi’nde kıldı. Karamollaoğlu, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’ne ateş açılmasına ilişkin, “Bunlar tasvip edilmesi mümkün olmayan yaklaşımlardır. Türkiye’nin koruması altındaki bir yere birilerinin saldırmaya kalkması sadece onların meseleye çok basit bir şekilde yaklaşmalarından, belki de tahrikten kaynaklanıyor. Milletimiz de zaten bunlara itibar etmiyor, çok münferit hadiseler, üzerinde de durmamak gerekiyor” değerlendirmesini yaptı.

‘Çok çirkin bir ifade’

Karamollaoğlu, AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ’ın, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yönelik “hain” suçlamasını da “çok çirkin” ifadesi ile eleştirdi. Karamollaoğlu, “İnsanlar zaman içinde farklı kanaatlere gelebilirler. Hükümetin aldığı her karar yüzde yüz doğrudur diye bir şey yok. Başka birisi de ‘Bir takım hatalar yapıldı’ diyor ise bunu hainlikle itham etmek... Yani kullanacak söz bulamıyorum” dedi. Karamollaoğlu, huzurun herkesin tek tip insan olmasıyla sağlanamayacağını belirterek, “Farklılıkları zenginlik olarak görürsek huzur sağlanır” diye konuştu.

MHP’nin banka hesaplarındaki dövizleri Türk Lirası’na çevirmesine ilişkin soruya Karamollaoğlu, “Dolar sıkıntısının olduğu bir dönemde birilerinin dolara sarılıp para kazanmaya teşebbüs etmesini doğru bulmayabiliriz. Garibanın yastığının altında kalan parayı bozdurarak işin düzeldiği kanaatinde değilim. Milletin yastığı altında para kalmadı ki bozdursun. Bu genelde varlıklı olan, ticaretle uğraşan, ithalat ve ihracat yapanlardan bahsediliyorsa bu geçerlidir. Garibanın 300 doları, memleketin başına ne bela olur ne de memleketi içine düştüğü sıkıntılardan kurtarabilir. Bir parti parasını öyle muhafaza ediyormuş, bilmiyorum. Bizim öyle fazla paramız olmadığı için böyle bir derdimiz de yok” ifadelerini kulland


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler