Bahçeli: Türkiye geleceğini Katar'a bağlamış değil

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın "Katar'ın verdiği yatırım sözünün Türkiye ekonomisine faydası olmayacak." sözleriyle ilgili "Türkiye geleceğini Katar'a bağlamış değil. Katar dost bir ülkedir. Türkiye'nin yanında olduğunu ifade eden bir yakınlaşma içinde olmuştur. Kendilerini tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 22.08.2018 - 14:36
Abone Ol google-news
<video:1062166>

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara'da MHP Genel Merkezi'nde düzenlenen bayramlaşma programında konuştu.

Bahçeli, Kurban Bayramı mesajında "Millet olarak, hangi siyasi partiden olursak olalım bu bayramı anlamlandırmalıyız. Bu bayramın anlamı etrafında bütünleşmeliyiz. Türkiye'nin buna ihtiyacı vardır" dedi.

Bahçeli, ABD ile Türkiye arasında yaşanan rahip Andrew Brunson krizine ilişkin "Bir papaz uğruna Türkiye ile dostluk ve müttefiklik işkilerini yok farz edecek Trump'ın kafasındakileri iyi anlamalıyız. Bu bir papaz meselesi değildir. Amerika Birleşik Devletleri darbeci yoldaşlarını kurtarmak için bunu yapıyor. Şu an ABD'de kaçak olarak bulunan ve önümüzdeki günlerde vatandaşlık hakları verilerek, Türkiye'nin yargılamasından kurtarmaya çalıştığı 200'e yakın vatan haini vardır. Bunları dikkate aldığımızda her parti, parti içi meselelerini, siyasi rekabeti bir tarafa bırakarak Türkiye'nin milli bekasını savunacak bir anlayışa sahip olmalıdır." dedi.

YUNANİSTAN YARGISININ DARBECİ ASKERLER HAKKINDAKİ KARARI

Yunanistan'a kaçan darbeci askerlerle ilgili verilen kararı değerlendiren Bahçeli, "Yunanistan'a yakışmayan bir tavır. Yunanistan bu tür davranışlarla bir gün 9 Eylül'ü hatırlar hale gelmemesini temenni ederim. " ifadelerini kullandı.

BOLTON'IN KATAR AÇIKLAMASI

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın "Katar'ın verdiği yatırım sözünün Türkiye ekonomisine faydası olmayacak." sözleriyle ilgili ise "Türkiye geleceğini Katar'a bağlamış değil. Katar dost bir ülkedir, Müslüman bir ülkedir. Türkiye'nin yanında olduğunu ifade eden bir yakınlaşma içinde olmuştur. Kendilerini tebrik ediyorum. Başarılar diliyorum.

<haber-yatay:1061877>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler