24 Haziran'ın ardından HDP harekete geçiyor

HDP’de 24 Haziran seçimlerinin ardından başlayan yerel seçim çalışmaları, eylül ayı itibarıyla yeni bir aşamaya geçecek. Eylülün başlarında yapılacak kadın grubu toplantısı ve 4 Eylül’deki MYK toplantısında bir görüşme trafiği takviminin belirlenmesi bekleniyor.

Yayınlanma: 28.08.2018 - 22:02
Abone Ol google-news

HDP, yaklaşık 7 ay sonra gerçekleştirilecek yerel seçimlerin toplumsal muhalefetin bir araya gelmesi için bir fırsat olarak değerlendirirken, bu kapsamda muhalefetin ortak bir zeminde buluşabilmesi için bazı girişimlerde bulunmayı amaçlıyor.

HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, yerel seçim çalışmalarını çok önce başlattıklarını belirterek, “Muhalefet güçlerinin yerel seçimlerden başarılı çıkması ve merkezileşen iktidarın güçsüzleştirilmesi temel amacımızdır.Şu ana kadar CHP ile yaptığımız görüşme olmamıştır. Hem bölgesel ve yerel toplantılar hem de merkezi toplantılar planladık, bunları başlatıyoruz. Meslek örgütleri ve sivil toplum kurumlarıyla görüşmeler planlıyoruz. Her geçen gün merkezileşen bu iktidara karşı demokratik muhalefetin hangi alanlarda mücadele yürüteceğini görüşüyoruz” dedi. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler