AKP istemedi MHP ısrarlı

AKP Sözcüsü Ömer Çelik'in gündemimizde yok demesinin ardından MHP 'af' için vereceği yasa teklifi çalışmalarını hızlandırdı.

Yayınlanma: 30.08.2018 - 23:03
Abone Ol google-news

MHP ‘af’ için vereceği yasa teklifi üzerindeki çalışmalarını hızlandırdı. Ancak AKP Sözcüsü Ömer Çelik’in önceki gün af teklifi ile ilgili yaptığı “Gündemimizde bu konu yok” açıklaması sonrasında gözler iki partiye çevrildi. MHP kanadı, af düzenlemesiyle ilgili çalışmasında ısrarlı. AKP kanadında ise seçimlerden önce kendilerinin ödemelerini aksatan kişilerin ticari faaliyetlerde bulunmasına yönelik bir af önerisi yapılacağı, ancak Bahçeli’nin af açıklamasının ardından bu önerinin rafa kalktığı belirtiliyor. Kulislerde, MHP’nin üzerinde çalıştığı af teklifinde yer alan “karşılıksız çek senet mağdurlarına af” konusunda AKP’nin destek verebileceği, ancak teklifin diğer maddelerinin kabul edilmesi durumunda AKP iktidarına olumsuz dönüşler sağlayacağı konuşuluyor.

'İsyan ihtimali'

Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre MHP kulislerinde af teklifinin gündeme gelme gerekçelerine bir kez daha vurgu yapılıyor. Cezaevlerindeki kapasite sorunu ile tutuklu ve hükümlü sayısına işaret ediliyor. Koğuşlarda nöbetleşe uyuma ve insan haklarına aykırı şartlara dikkat çekiliyor. Öte yandan cezaevinde 200 bine yakın adli suçlunun terör örgütlerinin etkisi altına girerek, “isyan” başta olmak üzere devleti zora düşürecek olaylar çıkarabileceği ihtimaline vurgu yapılıyor.

‘Kendi takdirleri’

Bahçeli’nin af düzenlemesinden vazgeçmelerinin söz konusu olmayacağını, seçim beyannamesinde yer aldığı gibi sonuna kadar, aynı kararlılıkla takibini yapacaklarını dile getirdiği öğrenildi. MHP’nin milletvekili sayısının 50 olduğunu ve yapabileceklerinin en iyisini yapacaklarını vurgulayan Bahçeli’nin AKP’nin tutumunu ise, “kendi takdirleri” diye değerlendirdiği bildirildi. Bahçeli’nin, “af konusu toplumsal bir ihtiyaç haline geldi. Bu konuda bizim geri adım atmamız düşünülemez” ifadelerini kullandığı kaydedildi.

'Teklif sunulacak'

Aktarılana göre MHP yönetimi, af teklifini olgunlaştırdıktan sonra Bahçeli’ye sunacak ve son şeklini bu aşamadan sonra verecek. Ardından AKP ve diğer partilerle temasa geçecek olan MHP, bir ilerleme kaydedilsin veya edilmesin teklifi TBMM Başkanlığı’na sunacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler