Erdoğan'dan F-35 açıklaması: Verirler, vermezler bilemeyiz; parasını ödedik

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Astsubay Mezuniyet Töreni’nde konuştu.

Yayınlanma: 31.08.2018 - 11:21
Abone Ol google-news

<video:1069255>

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir'de düzenlenen Astsubay Mezuniyet Töreni’nde konuştu. ABD'den alınan F-35 savaş uçakları ve Rusya'dan alınacak F400 füzeleriyle ilgi sert mesajlar verdi. 


"BU DAYATMALARI KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL"

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Geleceğe umutla bakabiliyor olmamızı bu duruma borçluyuz. Her tercih gibi bunun da bir bedeli vardır. Bu bedeli kimi zaman gazilerle şehitlerle ödüyoruz. Bu bedeli kimi zaman ayrımcılığa haksızlığa uğrayarak ödüyoruz. Son günlerde olduğu gibi ekonomik faturalarla ödüyoruz. Mesela terörle mücadele konusunda bizden istenen nedir? Tüm terör örgütleri ülkemizi taciz etsin ama biz elimiz kolumuz bağlı oturalım öyle mi? Terörle mücadele herkese hak görünüyor ama konu Türkiye olunca birden işin rengi değişiyor. Biz Suriye’den yapılan saldırılarda adeta yalnız bırakılmış bir ülkeyiz. Füze savunma sistemleri bize verilmedi. Hatta bize parasıyla satmadıkları silahları götürüp terör örgütlerine verdiler. Alternatif arayışına girdiğimizde de hemen karşımıza dikilip sakın ha diyorlar. Bizim böyle dayatmaları kabul etmemiz mümkün değildi.

"TÜRKİYE'NİN S-400'LERE İHTİYACI VAR"

Türkiye'nin S-400'lere ihtiyacı var. Anlaşması bitti, en kısa zamanda alacağız. Türkiye'nin zaten proje ortağı olduğu F-35'lere de ihtiyacı var. Kendi geliştireceği uçaklara da ihtiyacı var. Verirlerler, vermezler onu bilemem. Verdikleri takdirde anlaşmaya uyduklarının bir ispatıdır. Şu ana kadar biz ortaklığımızın gereği 900 milyon dolar ödeme yaptık. Taksitler geldikçe ödüyoruz. 120 F-35 anlaşmamızda bize verilmesi gerekiyor. Verilir veya verilmez. Artık dünya ülkeden ibaret değil. Orası vermezse biz başka ülkeden bunları temin ederiz. Veya üretiriz.

"ABD’NİN KİMSENİN YÜZÜNE BAKACAK HALİ KALMAZ"

ABD’nin sadece Suriye konusunda bize verip yerine getirmediği sözleri burada saymaya kalksam kimsenin yüzümüze bakacak hali kalmaz.

İzmir’de tamamen hukuk içinde yürüyen bir davayı bahane ederek Tükiye’yi çökertme gayretine girilmesini hiçbir mantıkla izah etmek mümkün değildir.

Aynı şekilde AB’nin tam üyelik müzakerelerinde sıra bize geldiğinde o çok övündükleri kriterleri nasıl fırıldak haline getirdiklerini en iyi kendileri biliyor.

"BU DA GEÇER YAHU"

Döviz kurundaki istikrarsızlık ülkemize yönelik bir operasyondur. Terör örgütleri içimizdeki ihanet çeteleri aracılığı ile yapamadıkları döviz kurunu döviz kurşunu haline getirdikleri ekonomi silahıyla yapmaya çalışıyorlar.

Türkiye bu saldırının da üstesinden gelecektir. “Döviz kuru ne olacak” diye soranlar varsa onlara verecek cevabımız şudur: Bu da geçer yahu… Ekonomi yönetimimiz gerekli tedbirleri alıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler