"Türkiye mahkemelerinden adalet çıkmıyor"

Tanrıkulu: Eğer bir ülkede hakimler ve savcılar iktidardan korkarak çalışıyorsa, o ülkenin mahkemelerinden adalet çıkmaz. Türkiye mahkemelerinden de adalet çıkmıyor.

Yayınlanma: 03.09.2018 - 09:42
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanvekili Sezgin Tanrıkulu, Adli Yıl Açılışı için bir mesaj yayınladı.

Tanrıkulu mesajında şöyle dedi:

Bugün adli yılın açılışı vesilesiyle bir kez daha Türkiye’deki yargı sisteminin iktidar tarafından ne kadar zelil bir duruma düşürüldüğünü konuşmak durumundayız.

 Eğer bir ülkede hakimler ve savcılar iktidardan korkarak çalışıyorsa, o ülkenin mahkemelerinden adalet çıkmaz. Türkiye mahkemelerinden de adalet çıkmıyor.

 Siyasi baskı yüzünden yargıçlar bağımsız karar veremiyor. Yargı sistemi adalet dağıtmak yerine adaletsizliği derinleştiriyor. Haksızlığa uğrayanlar çareyi mahkemelerde değil, siyasi bağlantılar üzerinden aramaya koyuluyor.

 İktidarın birer onay memuru haline getirilmeye çalışılan yargıçlar da yoğun bir baskı altında tutuluyor. İktidarın hoşuna gitmeyen kararlar, başka bir yargıçların eliyle, tersi yönde kararlarla tekzip ediliyor. AKP’li görünmeyen yargıçlar ihraç edilme korkusuyla çalışıyor. Ne yazık ki adalet sistemindeki çöküşte siyasi iktidarın payı kadar, onun baskılarına direnemeyen hakim ve savcıların da payı var.

 

Bu tablo göz önüne alandığında önümüzdeki adli yılda da mahkemelerin bağımsız hareket etmeyeceğini, edemeyeceğini herkes biliyor. Ancak yine de önümüzdeki adli yılda haksız gözaltı ve tutuklamalara, siyasi yargılamalara, hukuksuz uygulamalara karşı mahkeme salonlarında olacağız. Kaybettirilen adaleti aramaya devam ederken yargıçlara bağımsız hareket etme, siyasi iktidara da yargıdan elini çekme çağrılarımızı bıkmadan, usanmadan sürdüreceğiz.

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler