CHP'den şarbon açıklaması: Ankara'da 100’e yakın ölen hayvan var

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi CHP Milletvekili Ali Şeker, şarbonun insan ölümlerine yol açabilecek bir hastalık olduğunu belirterek, bu nedenle herkesin üzerine düşeni yapmak durumunda olduğunu kaydetti. Şeker, "Ankara'da 100’e yakın ölen hayvan var" dedi.

Yayınlanma: 03.09.2018 - 13:10
Abone Ol google-news

 

 

CHP İstanbul İl Başkanlığınca, il binasında şarbon vakalarına ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Ali Şeker, et ithal edilmesiyle hastalığın Türkiye'ye yayıldığını belirtti.

<haber-dikey:1071699>

Şeker, "Şarbon hastalığı Türkiye'de eğer kontrol altına alınmazsa salgın haline gelebilir, daha da yayılabilir. Şarbon maalesef insan ölümlerine dahi yol açabilecek bir hastalık. Bunun için herkes üzerine düşeni yapmak durumunda." değerlendirmesini yaptı.

"Ankara'da 100'e yakın hayvan öldü" 

Ali Şeker, şarbonun Kurban Bayramı sonrasında birçok ilde görüldüğünü aktararak, Ankara'da şarbon hastalığından ölen 100'e yakın hayvan olduğunu söyledi.

 

CHP İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker, Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu,  TTB Yön. Kur. Üyesi Prof. Dr. Rukiye Eker Ömeroğlu

Şeker, gerekli kontrollerin yapılmaması durumunda deri şarbonunun dahi ölümcül olabileceğini dile getirerek, halk sağlığı ve gıda güvenliği açısından gerekli kontrollerin yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

<haber-dikey:1071691,1071531>

 "6,6 milyon baş hayvan ithal edildi"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal da 2010'dan bugüne kadar toplam 6,6 milyon baş hayvan ithal edildiğini ifade ederek, hazır et olarak da 273 bin ton et alındığını söyledi.

Sarıbal, şarbonun toprakta ve otta var olabilen bir bakteri olduğunu aktararak, "Sadece elbette ithalat üzerinden söylemeyeceğiz ama birçok hastalığın denetimsiz ve kontrolsüz olarak ithal hayvanlar üzerinden toplum sağlığını tehdit ettiğini görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Basın toplantısında İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Rukiye Eker Ömeroğlu da hastalığa ilişkin bilgi verdi.

Toplantıya, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile partililer de katıldı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler