CHP'den 12 Eylül darbesi ile OHAL dönemini karşılaştıran tablo

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, ‘AKP’nin Ohal Bilançosu’ başlığıyla yayınladığı raporda 12 Eylül askeri darbesini ve OHAL dönemini karşılaştırdı. Antmen, “AKP iktidarı Kenan Evren’i dahi aratır hale geldi. Kenan Evren döneminde dahi bu kadar ihraç, gözaltı, tutuklama, baskı, zorbalık olmadı'' dedi.

Yayınlanma: 12.09.2018 - 11:58
Abone Ol google-news

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, 12 Eylül askeri darbesinin 38. yılında yaptığı açıklamada “AKP iktidarı Kenan Evren’i dahi aratır hale geldi. Kenan Evren döneminde dahi bu kadar ihraç, gözaltı, tutuklama, baskı, zorbalık olmadı. Kenan Evren döneminde dahi bu kadar hukuk ayaklar altına alınmadı. Hatta öyle ki Kenan Evren bile karma eğitime saldırmadı ama AKP iktidarı laikliğe ve çağdaş eğitim anlayışına karşı ,karma eğitimi ortadan kaldırdı. Bu, Kenan Evren’in bile aklına gelmemişti!” dedi.

Birgün'ün aktardığı habere göre, Antmen, açıklamasında AKP iktidarının OHAL koşullarında rejim değişikliğine gittiğini ve FETÖ darbecileriyle hesaplaşmak bahanesiyle kendi sivil darbesini yaptığını ifade etti. CHP’li vekil, ‘AKP’nin Ohal Bilançosu’ başlığıyla yayınladığı raporda 12 Eylül askeri darbesini ve OHAL dönemini karşılaştırdı. Antmen konuyla ilgili olarak “İktidar OHAL’i tam 7 kez uzattı, 36 tane KHK yayınladı. En son 24 Haziran seçimlerini de OHAL koşulları altında gerçekleştirdiler. Ohal sözde bitti ama özde başladı. Mecliste hemen seçim sonrasında bütün itirazlarımıza rağmen yaptıkları değişiklikle bu defa da 3 ayda bir uzatmak yerine tek seferde Ohali 3 yıl uzattılar” dedi.

Antmen, yayınladığı tabloyla ilgili olarak şunları söyledi;

“20 Temmuz OHAL darbesi sonrası 129.410 kişi ihraç edilirken bu rakam 12 Eylül darbesi sonrası 4.891. 12 Eylül darbesi sonrası hakkında işlem yapılan öğretmen sayısı 3.854 iken bu rakam OHAL rejiminde 61 bini aştı. OHAL rejiminde görevden alınan subay astsubay sayısı 7.267’iken 12 Eylül sonrası bu sayı 2000. OHAL sonrası ihraç edilen akademisyenlerin sayısı 5.705 iken bu rakam 12 Eylül askeri darbesinde sadece 120. OHAL sonrası 4.560 hakim/savcı görevden alındı, 12 Eylül sonrasında 47 hakim ve savcı görevinden alındı. OHAL süresince 209 gazeteci tutuklandı, 12 Eylül darbesi sonrası 31 gazeteci tutuklandı.”

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler