Yargıtay'ın kritik dairesinden Emniyet'e ziyaret... Eski CHP'li vekil tepki gösterdi

Eski CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Enis Berberoğlu'nun dosyasına bakan Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nin Emniyet'e yaptığı ziyarete tepki gösterdi.

Yayınlanma: 12.09.2018 - 17:41
Abone Ol google-news

CHP 26. Dönem İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, tutuklu CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun dosyasına bakan 16. Ceza Dairesi Başkanı Eyüp Yeşil ve beraberindeki üyelerin Emniyet Genel Müdürü Celal Uzun Kaya'yı makamında ziyaret etmesine sert tepki gösterdi. 

Ziyaretin güçler ayrılığı ilkesine aykırı olduğunu savunan Yarkadaş, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Enis Berberoğlu'nun dosyasına 'bakan' Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nin Emniyet'e yaptığı bu ziyaret, güçler ayrılığı ilkesinin ruhuna fatiha okumaktır. Polis fezlekesiyle açılan bir davayı inceleyen heyet, Emniyet Genel Müdürü'nü ziyaret edemez. 16. Ceza, dosyadan el çekmelidir!

Bir garip ziyaret daha... Yargıtay'ın en kritik dairelerinden biri olan 9. Ceza'nın başkanı, Antalya Valisi'ni de yanına alıyor ve Emniyet'i ziyaret ediyor. "Yürütme - Yargı kardeşliği" ile Kuvvetler Ayrılığı'nın yerini Kuvvetler Birliği'ne bıraktığının fotoğrafıdır bu!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler