Yine ‘yakınlar’ atandı

Daha önce eski Kültür Bakanı Atilla Koç’un kızını bakan yapan Erdoğan, şimdi de Koç’un oğluna Saray’da Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı görevi verdi.

Yayınlanma: 12.09.2018 - 22:52
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, eski Kültür Bakanı Atilla Koç’un bir çocuğunu daha yakın ekibinde görevlendirdi. Atilla Koç’un kızı Zehra Zümrüt Selçuk’un Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak görevlendirilmesinin ardından oğlu Ali Taha Koç da Cumhurbaşkanlığı’nın yeni teşkilat yapısı içinde oluşturulan Dijital Dönüşüm Ofisi’ne başkan olarak atandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 24 Haziran seçimlerinin ardından yeni devlet sisteminin kritik koltuklarına, tek imza ile yaptığı atamalarda, çoğunlukla “kan bağı” kriterini kullandı. Bakanlar Kurulu’nun kaldırılması ile 16 üyeden oluşturduğu Cumhurbaşkanlığı kabinesindeki isimlerdeki “yakınlık kriteri” tartışma konusu oldu. Kabinede Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na da eski Kültür Bakanı Atilla Koç’un üç çocuğundan biri olan kızı Zehra Zümrüt Selçuk atanmıştı.
Erdoğan, dün yaptığı atamalarda, eski Bakan Koç’un bir çocuğunu da Cumhurbaşkanlığı’nda görevlendirdi. Koç’un oğlu Ali Taha Koç, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’ne başkan olarak atandı. Ali Taha Koç, zaten Cumhurbaşkanlığı Bilgi Teknolojileri Başkanlığı görevini yürütüyordu.
Başbakanlık’tan alınıp Cumhurbaşkanlığı’na bağlanan AFAD Başkanlığı’na da Mehmet Güllüoğlu yeniden atandı.

KİMLERİ ATAMIŞTI?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Erdoğan’ın damadı olarak parlamenter sistemin son Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olmuştu. Siyasete Refah Partisi’nde giren, AKP’nin YSK temsilciliğini yürüten, daha sonra Erdoğan’ın başdanışmanlarından biri olan Şeref Malkoç’un damadı Abdülhamit Gül’ü de Adalet Bakanlığı için tercih etmişti. Mesut Yılmaz’ın Başbakan Yardımcılığı görevini yürüten, ekonomiden sorumlu Devlet Bakanlığı, Maliye ve Gümrük Bakanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı görevlerini yürüten Ekrem Pakdemirli’nin oğlu Bekir Pakdemirli, Tarım ve Orman Bakanlığı’na atanmıştı.

Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın kardeşi Ömer Fethi Sayan da Ulaştırma ve Altypı Bakanlığı’na bakan yardımcısı olarak görevlendirilmişti. Başdanışmanlığından bakanlığına getirdiği Mustafa Varank’ın kuzeni Fatma Varank Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bakan yardımcısı olmuştu. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Nadir Alparslan ise Kültür ve Turizm Bakan Yardımcılığı’na atanmıştı.  
Erdoğan, Milli Eğitim Bakan Yardımcılığı’na da Danıştay üyesi olan teyzesinin oğlu İbrahim Er’i atamıştı. AKP’nin kurucularından ve eski milletvekillerinden Reha Denemeç de Milli Eğitim Bakan Yardımcısı olmuştu Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’na parlamenter sistemin son Maliye Bakanı Naci Ağbal atanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler