CHP'li Tarhan'dan Erdoğan'a: Doğruyu görmek bu kadar zor olmamalıydı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün yaptığı konuşmada ekonomi ile ilgili "Başlamış projelere devam edeceğiz ama başlamamış projeleri erteleyeceğiz" sözleri üzerine, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan'dan yanıt geldi.

Yayınlanma: 13.09.2018 - 17:10
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TESK Genel Kurulu'nda konuştu.

<haber-dikey:1081424>

 Verim ekonomisi vurgusu yapan Erdoğan, "İsraf ekonomisine değil, üretim ve verim ekonomisine geçiyoruz. Devam eden projeleri bitiriyoruz, ihalesi yapılmış başlamamış olanları oturup konuşup onlara başlamayacağız. Şu anda onları bir kenara koyuyoruz. Şu anki durum bunu gerektiriyor" dedi.

"DOĞRUYU GÖRMEK BU KADAR ZOR OLMAMALIYDI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün yaptığı konuşmada ekonomi ile ilgili "Başlamış projelere devam edeceğiz ama başlamamış projeleri erteleyeceğiz" sözleri üzerine, CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan açıklamada bulundu;” “Kamu araçlarını satalım”dan, “çılgın projelerimizi durduralım”a giden ekonomik bir çöküş izliyoruz.”dedi.

Tahsin Tarhan, “Doğruyu görmek bu kadar zor olmamalıydı. Yıllardır söyleye söyleye dilimizde tüy bitti. Rant ve Beton ekonomisinden vazgeçin, Acilen üretim ekonomisine geçin diye uyarmamıza rağmen betona yatırım yapmaya devam ettiler. Gelinen noktada Elde kalan ne varsa satılığa çıkartarak ekonomik girdi sağlamaya çalışıyorlar. Ekonomik göstergeler o kadar kötü seyrediyor ki övündükleri çılgın projelerden “başlamamış projeleri erteleyeceğiz” diyerek vazgeçiyorlar” dedi.

KANAL İSTANBUL EN BAŞINDAN YANLIŞ PROJEYDİ

Tahsin Tarhan, “İktidar, maalesef keyfi müsrifliğine aralıksız devam ediyor. Ekonomik tasarruf edecek bir çok kalem varken ve bu konularda uyarılarımızı yapmışken, iş işten geçtikten sonra yaptırım uygulama kararı alıyor. Aradan geçen zamanda olan yine vatandaşın cebine oluyor.

 Kanal İstanbul, Kamudaki makam araçları, Kabataş Martı Projesi, Çanakkale 1915 Köprüsü, Malazgirt’te yapılacak yeni Başkanlık Sarayı, Kamunun “temsil ve ağırlama” Kamu kurumlarının kira ödemeleri gibi bir çok konuda devletin tasarruf etmesi sağlanabilir. Ancak tüm uyarılara rağmen bu gibi konularda iktidar uygulamaya geçmekte her zaman ki gibi geç kalıyor” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler