Erdoğan’dan MHP ile ittifak açıklaması: Her iki partinin de gücünü artırır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP ile yerel seçimlerde ittifak olabileceğini belirterek, “Mahalli idareler seçimlerinde böyle bir imkân olur mu, bakacağız. Şayet bu mümkün olursa her iki partinin de mahalli idarelerdeki gücünü arttıracağına inanıyorum” dedi.

Yayınlanma: 15.09.2018 - 10:01
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, MHP ile yerel seçimlerde ittifak olabileceğini belirterek, “Mahalli idareler seçimlerinde böyle bir imkân olur mu, bakacağız. Şayet bu mümkün olursa her iki partinin de mahalli idarelerdeki gücünü arttıracağına inanıyorum” dedi.

Erdoğan, dün AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda özetle şunları söyledi:

ŞİMDİDEN HAZIRLANMAMIZ LAZIM

 “AK Parti olarak bu zorlu dönemi aşmanın mücadelesini verirken, aynı zamanda 2019 mahalli seçimlerine de hazırlanıyoruz. Cumhurbaşkanlığı ve Meclis seçimlerinde milletimizden 5 yıllık bir yetki aldık. Mahalli seçimlerden de başarıyla çıkarak 5 yıllık bir dönemde önümüzü gördüğümüzde orta ve uzun vadeli projelerimize daha sıkı sarılma imkânı elde edeceğiz. Teşkilatlarımızın şimdiden tüm güç ve zamanlarını mahalli seçimler için seferber etmeye başlamaları gerekiyor. Mahalli seçimlerde de bütün oyunları bozmamız gerekiyor. Oradan güçlenerek çıkmamız lazım.

 KARŞILIĞI OLAN GÜÇLÜ İSİMLER

 O bakımdan karşılığı olan güçlü isimlerle bu seçimlere gireceğiz. Sırtını partiye dayayarak değil, önce ‘Benim karşılığım nedir’, ardından da tabii ki partinin. Ki partinin adayı dürüst olacak. Ehliyet, liyakat sahibi olacak, tevazu ehli olacak. Toplumun içinde sevilen, takdir edilen isimler olacak.

 OKÇULAR TEPESİNİ BOŞ BIRAKMAYACAĞIZ

Aday belirleme çalışmalarımızı biraz erken de olsa öne çekip çalışmaları ona göre yürüteceğiz. Ancak gerek teşkilatlarda gerek diğer görevlerde bulunan hiçbir arkadaşımızın genel merkezimizle istişare etmeden harekete geçmemesi gerekiyor. Unutulmamalıdır ki her görev bizim için kıymetlidir. Hiçbirimiz okçular tepesini boş bırakmayacağız. Kendisine aday olduğu resmen tevdi edilene kadar her arkadaşımızın mevcut görevlerini hakkıyla yerine getirmesi şarttır. Bu bayrak yarışında görev değişikliği durumu ortaya çıkan arkadaşlarımızın ise yeni belediye başkanı arkadaşımız gelinceye kadar en küçük bir eksiklik, aksaklığa mahal vermeden vazifesini yürütmesi gerekmektedir. Seçimlere doğru giden süreçte eksiklik, aksaklık gördüğümüz yerlerde ihtiyaç duyulması halinde teşkilatlarımızı revize edebilir, güçlendirebiliriz.

 LİDERLER OLARAK KONUŞURUZ

 AK Parti olarak hedefimiz mahalli idareler seçimlerinde 2014’e göre oyumuzu ve belediye sayımızı arttırarak çıkmaktır. Biliyorsunuz 24 Haziran seçimlerinde Cumhurbaşkanlığı’nda ve Meclis’te MHP ile ittifak yapmıştık. Mahalli idareler seçimlerinde böyle bir imkân olur mu, bakacağız. Eğer böyle bir imkânı karşılıklı olarak hakikaten ortaya koyabilirsek, biz birlikte bunu da değerlendiririz. Çünkü Cumhur İttifakı’ndaki dayanışmamız ne ise yerel seçimlerde de bu ittifakı gerçekleştirme imkânımız olabilir. Önce tabii ki arkadaşlarımız ön görüşmelerimizi yapar, daha sonra biz liderler olarak oturup konuşuruz. Şayet bu mümkün olursa her iki partinin de mahalli idarelerdeki gücünü arttıracağına inanıyorum. Şayet bu mümkün olmazsa da kendi hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

 MİLLETİ KURTARMA FIRSATI

 Diğer partilerin de gizli veya açık benzer ittifak arayışları içinde olduğunu da biliyoruz. Biz milletimize karşı hep hasbi olduk, açık olduk, samimi olduk. Şimdi de aynısını yapacak, her şeyi milletimizin gözü önüne konuşacak, tartışacağız. Önümüzdeki seçimleri, ideolojik hamasetle pozisyonlarını koruyan iş bilmez muhalefet belediyelerinden milletimizi kurtarmanın bir fırsatı olarak görüyoruz.”

 "DEMOKRATİK YAKLAŞIM BEKLEYEMEZLER"

 ERDOĞAN konuşmasında doğudaki belediyelerle ilgili de şunları söyledi: “Batıda anamuhalefet partisi, doğuda bölücü örgütün güdümündeki parti, pek çok belediyede adeta taş üstüne taş koymadan ideolojik kamplaşma ile yönetimde kalmayı başardı. Ama bu defa biz doğru adaylarla milletimizin karşısına çıkarsak işlerinin zor olduğunu düşünüyorum. Şunu da açık söylüyorum, terör örgütü ile birlikte aday olmaya yeltenenler kusura bakmasınlar, bizden demokratik bir yaklaşım bekleyemezler.

 "BU SEÇİM FARKLI OLACAK"

 Biz zira bunun bedelini ağır ödedik. Bu milletin alın terini bu belediyelere biz, ‘Al bunları oradaki vatandaşımıza, alt yapıya harca’ diye verirken, bu verdiklerimizi dağa gönderenlere bu defa biz aynı imkânı sağlayamayız. Biz kayyumlarla orada kısa sürede ne gibi hizmetler yaptık, ortada. Ülkemizde batıda ne varsa doğuda, güneydoğuda da o olacak. Bu seçim çok daha farklı olacak. Bu seçimde demokrasinin tüm ilkeleri işleyecek, işlettirilecek.”

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler