İnce'den 24 Haziran raporu: CHP 2 büyükşehri kaybedecek

CHP'nin 24 Haziran'daki cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlere ilişkin olarak bir rapor hazırlattı. '24 Haziran sonuçlarına göre CHP’li belediyeleri neler bekliyor?' başlıklı raporda, partinin iki büyükşehiri kaybedebileceği analizine yer verildi.

Yayınlanma: 20.09.2018 - 09:00
Abone Ol google-news

Seçim analisti ve istatistik uzmanı Filiz Aydın Koç, 24 Haziran seçimlerinde CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin aldığı oyla 6 ay sonra yapılacak yerel seçim analizi yaptı.

<haber-dikey:1088108,1087880>

Koç, “24 Haziran Sonuçlarına Göre CHP’li Belediyeleri Neler Bekliyor?” başlıklı çalışmasına göre CHP, 24 Haziran’da İnce’nin aldığı oy oranını alması durumunda 6 olan büyükşehir belediye sayısını 9’a çıkarıyor. Ancak CHP, 24 Haziran’da partinin mevcut oyunu alması durumunda 2 büyükşehir belediyesini kaybediyor.

CHP’nin Aydın, Eskişehir, Hatay, İzmir, Muğla ve Tekirdağ olmak üzere mevcut 6 büyükşehir belediyesi üzerinden yapılan değerlendirmede ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Buna göre, CHP 24 Haziran’da partinin aldığı sonucu 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak seçimlerde tekrarlarsa Hatay ve Eskişehir’i AKP’ye kaptırıyor.

Ancak CHP, İnce’nin aldığı oyu alması durumunda mevcut 6 büyükşehrin yanına Adana, Antalya ve Mersin’i de kazanıyor. Çalışmaya göre İnce’nin 24 Haziran’da aldığı oy ile CHP’nin 30 Mart 2014 tarihindeki yerel seçimlerde aldığı oy karşılaştırıldığında İnce’nin toplam 30 büyükşehir belediyesinden 24’ünde partisinden daha fazla oy aldığı belirtiliyor.

Çalışmada AKP ve MHP’nin ittifak yapması durumunda CHP’li büyükşehir belediyelerinden Aydın ve Tekirdağ’ın da kaybedilebileceği analizi yapılıyor. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler