İçtüzükte ‘ortak’ endişesi

AKP, MHP kaybedeceği için içtüzükte TBMM Başkan Vekilliği dağılımında yapmayı planladığı değişiklikten şimdilik vazgeçti.

Yayınlanma: 26.09.2018 - 22:34
Abone Ol google-news

Kapsamlı bir içtüzük değişikliği taslağı hazırlayan AKP, muhalefetin itirazları ve tepkiler nedeniyle Meclis’teki görüşmelerin uzun süreceği hesabı yaparak yalnızca anayasa değişikliğine uyum içeren 20-25 maddelik paket getirmeye karar verdi.

4 TBMM Başkan Vekilliği’nden 2’sini yeniden alabilmek için içtüzükte değişiklik yapmayı planlayan AKP, son dönemde af ve yerel ittifak nedeniyle görüş ayrılıkları yaşadığı MHP ile yeni bir sorun yaşamamak için bu düşüncesinden vazgeçti. AKP’nin istediği yönde değişiklik olması durumunda MHP, başkan vekilliğini kaybedecek.

Daha önce muhalefetin sesini kısmaya dönük düzenlemelerin de yer aldığı kapsamlı bir değişiklik taslağı hazırlayan AKP, muhalefet partileriyle uzlaşılamaması durumunda Meclis’teki görüşmelerin uzun süreye yayılacağını düşünerek dar kapsamlı içtüzük değişikliğine döndü. TBMM Başkanı Binali Yıldırım, bugün toplanacak Başkanlık Divanı’na içtüzük değişikliğinin nasıl yapılması gerektiği konusunda partilerin görüşlerini almak üzere grup başkanvekillerini de davet etti. Toplantıda, siyasi partilerin vereceği görüşe göre kapsamlı mı, dar kapsamlı mı bir içtüzük değişikliği yapılacağı, partiler arasında bir uzlaşma komisyonu kurulup kurulmayacağı gibi konuların gündeme geleceği belirtiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler