Kocaoğlu aday olmayacağını açıkladı: Koltuğu bırakmayı bilmeli

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, yeniden aday olmayacağını açıkladı.

Yayınlanma: 01.10.2018 - 20:38
Abone Ol google-news
<video:1099092>

CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Gerektiğinde bırakmak lazım” diyerek yerel seçimde aday olmayacağını duyurdu. 14.5 yıldır başkanlık görevini yürüten Kocaoğlu, kimseye kırgınlığı olmadığını vurgulayarak, partisinin yeni aday için çalışma yürütmesine zemin hazırlamak amacıyla kararını 6 ay önce duyurduğunu aktardı.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gazetecilerin karşısına çıkan Kocaoğlu, aday olmama kararını 2014 seçimlerinden önce aldığını, ancak AKP’nin, kabinenin 2 No’lu ismi Binali Yıldırım’ı İzmir’den aday göstermesi üzerine yarışa girdiğini kaydetti. Kocaoğlu, partisinin göstereceği adayın kazanacağına inandığını, belediyede kurdukları ve “İzmir modeli” sistem sayesinde zaten önümüzdeki 5 yılda yapılacakların belli olduğunu dile getirdi. Görev süresinde dik durduklarını, İzmir’in hassasiyetinden taviz vermediklerini aktaran Kocaoğlu, başarıların karşılığında bedel ödemek zorunda kaldıklarını, ancak “kumpası” da aşmasını bildiklerini söyledi.

Değişimde ısrar

Aziz Kocaoğlu’nun “aday değilim” açıklaması, aynı zamanda CHP içindeki genel başkanlık çekişmesine de göndermeler içeriyordu. 24 Haziran seçimlerinden sonra “değişim” çağrısı yaptığını anımsatan Kocaoğlu, şunları belirtti:

“Söz konusu değişimin Sayın Genel Başkanımızın öncülüğünde gerçekleşmesi, partimize büyük güç katacaktır, demiştim. Üzerinde çok tartışılan, parti yönetiminde fırtınalara yol açan bu açıklamam aslında çok açık ve anlaşılırdı. Bugün sizlerin huzurunda bir kez daha altını çizmek istiyorum ki; o açıklamayı yaptığım gün ne düşünüyorsam, bugün yine aynı noktadayım. Yani değişimde ısrarcıyım. Değişimin tehdit değil fırsat olarak görülmesi gerektiği kanaatindeyim. Kişilerle problemim yok. Sorun yönetim biçimi ve ilkelerdir. Yaşamım boyunca kimsenin adamı olmadım. Sözlerimin arkasına başka şeyler gizlemedim. Ne düşünüyorsam onu söyledim. Ne söylediysem onu yaptım. Ve ne yaptıysam arkasında durdum.”

Kocaoğlu, “Bu koltuktan daha büyük bir koltuk yok. Bu son görevimdir. Hep aday mı olacağım? Hep belediye başkanlığında, siyasette mi kalacağım? Hep burada kalmak koltuğu işgal etmek bana doğru gelmiyor. Bırakman gerektiğinde bırakmak, devretmek lazım. Bu konunda da örnek bir davranış sergilediğim için kendimi mutlu hissediyorum. Zirvedeyken bile bırakmasını bilmek gerek. Son örneğim de bu olsun diyorum” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler