Gözler İzmir’e çevrildi

Aziz Kocaoğlu’nun “koltuğu bırakmasını bilmeli” mesajı vererek önümüzdeki yerel seçimlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olmayacağını açıklaması, CHP kulislerini hareketlendirdi.

Yayınlanma: 04.10.2018 - 22:21
Abone Ol google-news

 

Başta CHP’li ilçe belediye başkanları ve İzmir milletvekilleri olmak üzere pek çok isim koltuğun yeni sahibi olmak için kamuoyu oluşturma çalışmalarına başladı.

Bunların başında Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar geliyor. Karşıkaya’da rekor oyla seçilen Akpınar, bir süredir projelerini bile hazırlıyor. Adı en çok dillendirilen isimse Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer. Soyer, Kılıçdaroğlu’na yakınlığı nedeniyle şanslı gösteriliyor.

<haber-dikey: 1099632>

Dört dönemdir Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ile görevini üç dönemdir sürdüren Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, iki dönemdir görevde olan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın büyükşehir beklentisi içinde olduğu sır değil. İlçesinde aday olmayacağını açıklayan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç de büyükşehir için aday olabileceğini dile getirenlerden. Eski Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak da aday adaylığını açıklayan isimlerden. Milletvekilleri arasında kuliste adı en çok dillendirilen isimlerin başında Kamil Okyay Sındır, Atila Sertel ve Tacettin Bayır geliyor. Tuncay Özkan’ın da aday olabilmek için çalışma yürüttüğü belirtiliyor. Bir başka iddia ise “kadın aday” formülü. Bu formül, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ı işaret ediyor.
Öte yandan parti örgütü dışından da bir ismin aday gösterilebileceği, özellikle akademisyen bir adayın konuşulduğu dillendiriliyor. Bir başka senaryo ise Kocaoğlu’nun yeniden adaylığa dönüşü. Kocaoğlu’na yakın isimler kamuoyuna “Aziz Başkan’la bir dönem daha” mesajı vermeye başladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler