'Yol haritası netleşsin’

Kandil’de KCK yetkilileriyle görüşen HDP heyeti mesajlarla döndü.

Yayınlanma: 25.08.2014 - 21:50
Abone Ol google-news

Kandil’de KCK yetkilileri ile görüşen HDP heyeti Ankara’ya döndü. DİHA’ya konuşan HDP Grup Başkanvekili ve Bingöl Milletvekili İdris Baluken, KCK heyetinin çözüm sürecinin bir an önce kalıcı müzakerelere dönüştürülmesini ve bunun için “ilkeler paketi ile yol haritasının” netleştirilmesini istediğini söyledi.

Baluken KCK’nin “Müzakere heyetlerinin genişlemesi, görüşmeleri kayıt altına alacak sekretarya, süreci denetleyecek izleme kurulu oluşturulması, İmralı’da Öcalan’la farklı heyetleri görüşmesinin önünün açılması, Öcalan’ın koşullarının değiştirilmesi, müzakere pozisyonuna denk düşecek çalışmaları yapabileceği koşullar yaratılmasın” istediğini bildirdi.

“KCK’nin bir kez daha Öcalan’ın yürüttüğü demokratik müzakere çözümü çabalarının arkasında olduğu” mesajını verdiğini vurgulayan Baluken “Ayrıca devletin ateşkesi ihlal anlamına gelen Karakol yapımları HES güvenlik barajları yapımları son vermesi gerektiğini ifade ettiler” dedi. Görüşme trafiğinin hızlanması gerektiğini anlatan Baluken, “Hükümetle bu hafta görüşmek istiyoruz, İmralı’ya Sayın Öcalan ile görüşmek üzere yakın bir tarihte gitmek istediğimizi ifade edeceğiz” dedi.

Görüşmelerde IŞİD’in ortadoğudaki saldırılarının da konuşulduğunu ifade eden Baluken, “KCK yetkilileri IŞİD’in Rojava’ya yönelik kapsamlı saldırılar gerçekleştirmek için hazırlık içinde olduğunu söyledi. Kürt haklının Ortadoğu’da insanlık suçu işleyen IŞİD çetelerine karşı tarihi bir duruşu sergilediğini, PKK’nin sadece Kürt halkı için değil insanlık onurunu kurtarmak için savaştığını belirttiler. Uluslararası camianın insani yardımlar konusunda bile yetersiz kaldığı eleştirisinde bulundular. Askeri olarak ortak savunma birliği, siyasi olarak Kürt ulusal konferansı yapılmasının elzem olduğunu söylediler” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler