Akşener: Erkekseniz gelin vurun

Yaklaşık 50 kişilik grup Aşener’in Beylerbeyi’ndeki evinin önünde sloganlar attı.

Yayınlanma: 05.10.2018 - 22:53
Abone Ol google-news
<video:1102903>

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin önceki gün isim vermeden kendisini eleştirmesi üzerine sosyal medyadan tepki gösterdi. Bunun üzerine Akşener’in İstanbul Beylerbeyi’ndeki evinin önünde toplanan yaklaşık 50 kişilik bir grup MHP’li, “Çakallar nerede bozkurtlar burada” sloganları attı. Akşener de kapısı önünde bekleyenlerin karşısına çıkarak, “Erkekseniz gelin vurun, hadi gelin vurun, yuh be!” diyerek tepki gösterdi. Olayla ilgili 11 kişi gözaltına alınırken, MHP yönetimi Üsküdar İlçe Başkanlığı’nı görevden aldı.

<haber-dikey:1103230>

Akşener, daha sonra evinin önündeki görüntüleri sosyal medyadan yayımlayarak “Başka anaların çocukları üzerinden yiğitlik olmaz. Yüreğin yetiyorsa kendin gel, bekleriz” diyerek Bahçeli’ye çağrıda bulundu. Akşener’in paylaşamının ardından İYİ Parti üyesi bir grupda evin önüne giderek destek verdi. Dışarıdaki partililere seslenen Meral Akşener, “Türkiye’nin daha iyiye gitmesi, gençlerimizin umudunun yeniden yeşermesi için bu yola çıktık. Biz bir aileyiz Vakur olacaksınız, sakin olacaksınız, sağduyulu olacaksınız. Bizi özellikle bir kavganın içine çekmeye çalışıyorlar. Ben buraya gelen elli kişiden şikâyetçi olmadım. Çünkü onlar gariban çocuklar, talimat verildi, geldiler” diye konuştu.

<haber-dikey:1102868>

Devlet Bahçeli, önceki gün sosyal medya hesabından üstü kapalı olarak Akşener’i hedef alarak, “Takmadığı maske, yapmadığı makyaj yoktu. FETÖ’nün dümen suyundaydı. Kalkmış MHP’ye eylem ve fikir ortaklarıyla saldırıyor, hakaretler sıralıyor. Bu hanımefendiye son ihtarım, bölmek ve yok etmek istediğin MHP’ye karşı sinir ve sınırları ihlal eden vandal tutumuna devam edersen sonuçlarına katlanmak zorunda kalırsın. Demedi deme, büyük lafı dinle!” demişti.

Bahçeli’nin sözleri üzerine Akşener’de sosyal medya hesabından “Türklüğü ayaklar altına alıp megri megri ile gözyaşı dökenlere paspas olurken hangi ‘büyüğünüzün’ sözünü dinlediniz Sayın @dbdevletbahceli?” diye yanıt vermişti.

İYİ Parti Başkanlık Divanı da protesto gösterisinin ardından İstanbul’a gelerek Akşener’in evine geçti. Burada Meral Akşener ile yapılan görüşmenin ardından İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı ve beraberindekiler gazetecilere açıklama yaptı. Devlet Bahçeli’nin sosyal medyadan yaptığı tehdidin kabul edilemez olduğunu belirten Paçacı, “Yaşananlar göstermiştir ki siyasi zeminde sözün bittiği, tuzun koktuğu eşiğe gelmiş bulunuyoruz. Bir kadını tehdit etmek, bir kadının yoluna pusu atmak, gece karanlığında bir kadının kapısına adam yollamak, geçtik Türk töresini, affettirmeye pek hevesli olduğu mafyanın raconunda bile yoktur. İYİ Parti, Saray entrikalarını boşa çıkaracak basirete, ferasete ve cesarete fazlasıyla sahiptir” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler