Bahçeli'den McKinsey açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, hükümetin daha önce anlaştığını söylediği McKinsey ile çalışmasını kendi içerisinde tutarlı bulduğunu belirterek "Hükümet McKinsey ile yollarını ayırsa da bizim düşüncelerimiz asla değişmeyecek" dedi.

Yayınlanma: 09.10.2018 - 10:51
Abone Ol google-news

<video:1106281>

Bahçeli'nin yapıtığı konuşmadan öne çıkan kısımlar şu şekilde:

-Bizim için uzman çavuşların kadroya alınması, özlük haklarının düzeltilmesi, 3600 ek göstergeden istifade etmeleri tarihi ve milli bir hedeftir.

"ŞEHADETİN KADROLU YİĞİTLERİ"

-Kahramanlar yüz üstü bırakılamaz. Bizim görüşümüze göre şehadetin kadrolu yiğitlerine hala sözleşme çilesinin reva görülmesi doğru ve hakkaniyetli bir tutum değildir.

-Madem dünya beşten büyükse Türkiye de her rezil örgütten üstünse PKK'nın 5 tepe yöneticisinin bir gece ansızın karga tulumba ülkemize getirilmesine mani hal bulunmuyor.

-Hani teröristler Menbiç'i terk edecekti? Sayıları 5 bine ulaşan teröristlerin Menbiç'te hala ne işi vardır? Açıktan kazılan çukurlar neyin nesi, neyin fesidir?

-Madem hainler çukur kazmakla meşguldür Türk devletinin şanına yakışan o çukura içine hainlerin alayını birden gömmektir.

-ABD başkanı Türkiye'yi tek kullanımlık çay poşeti gibi gördüğü, eline vurup ekmeğini aldığı, kılıç dansı yaptığı ülkelerle karıştırmasın

CEMAL KAŞIKÇI AÇIKLAMASI

-Kendisinden haber alınmayan gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın akıbetini merak ettiğimizi belirtiyorum. Türkiye mafyavari yöntemlerin, bölgesel komplo faillerinin sahne alanı değildir. Suç varsa, suçlular belirlenmişse gereği yapılmalıdır.

-Büyük bir oyun oynanıyor. Türkiye'nin kundaklanması amaçlanıyor. Sistematik ekonomik suikast, milletimizin itibar ve saygınlığını hedef almıştır. Konu sadece papaz değildir.

-Mesele çok yedim, az yedim meselesi değildir. Mesele vatandır. Parti olarak işin kolayına kaçar her eleştiriyi yapardık. Başkaları gibi olsak, siyasi rantın kofluğuna kendimizi teslim ederdik. 

"TÜRKİYE EKONOMİSİNDE SORUN YOK DEMEDİK"

-Türkiye ekonomisinde sorun yok demedik, yapısal açmazlardan bahsettik, yanlış ekonomi politikalarını yeri ve zamanında dile getirdik. Tekliflerimizi muhattaplarımızla paylaştık. Artan konkordato ilanlarından, dış borçlardan, azgınlaşan hayat pahalılığından biz de şikayetçiyiz. Ancak bu devlet bizim. Çatı çökerse yakayı kurtaracağınınızı mı sanıyorsunuz?

MCKİNSEY AÇIKLAMASI

-Hükümetin daha önce anlaştığını söylediği McKinsey ile çalışmasını kendi içerisinde tutarlı bulduk. McKinsey müdafasının bize düşmeyeceğini ifade ettim. Ancak yeni bir IMF, kayyım, kapitülasyon olmadığını da söyledik. Hemen açığa düştüğümüzü kadro halinde söylemeye başladılar. Be hey zır cahiller, McKinsey bir denetim ve danışmanlık şirketidir. Akıl ve irade milli olduktan sonra ister tekliflerine ister uyarsınız isterseniz iade edersiniz. McKinsey'e Düyun-u Umumiye, IMF, kozmik oda vakası demek kayyım, kapitülasyon demek cehalet, gaflet değil su katılmamış ümmiliktir.

-Düyun-u Umumiye derseniz artık hükmünüzün kalmadığını teyit etmiş sayılırsınız.

-Hükümet McKinsey ile yollarını ayırsa da bizim düşüncelerimiz asla değişmeyecek

"SİYASİ DON KİŞOT"

-Siyasi Don Kişot'ların varlığı oldukça düşündürücüdür. Bunlar çıkarları kimi işaret ediyorsa hemen düğme iliklerler. Asla ilkeleri yoktur. 

-Bundan rahatsız olduğumuz açıktır. Siyasi, patolojik vaka olan bu şahıs MHP'ye adeta iman ettiği zehri kusmuştur. 

MERAL AKŞENER'E TEPKİ

-İP başkanının kulağına kim fısıldamışsa, son derece kırıcı, ilkel bir şekilde partimize saldırmıştır. Saray paspası dedi, küçük ortak dedi, Saray yancısından milliyetçi olmaz dedi. Bu kötü sözleri sahibine aynen iade ediyoruz.

-Biz cevap verince İP genel başkanı sosyal medyada adres verip paylaşacak kadar çıldırmıştır. Türk'ün töresidir. Davet varsa icabet eden de çıkacaktır. Gerçekten çıkmıştır. Üsküdar İlçe Başkanımız ve beraberindeki bir grup ülküdaşımız, demokratik protestolarını yaptılar. Üsküda İlçe Başkanımızı ve yönetimi Genel Merkez'e haber vermediği için görevden aldık. İşin tuhaf yanı İP genel başkanının evinde tuzağın tesis edilmesidir. Ankara'da adres verip Üsküdar'a konuşlanması, evde iki kişiyiz demesine rağmen karanlıktaki şahsın kamerayla kayda alması dikkatten kaçmamıştır. Evde kimler hangi gayeyle toplanmıştır.

-Hem Pensilvanya vakası hem Üsküdar vakası aynı kapıya açılmış aynı güne denk gelmiştir. Üsküdar'da tuzak kurulmuştur, Sütlüce'de gizli ve gizemli eller tezgahlarını açmıştır. Üsküdar'da hiçbir Türk kadınının heveslenmeyeceği tahrik edici ve terbiye sınırlarını ihlal eden meydan okumalara şahitlik edilmiştir. Bir siyasetçi muhataplarına 'erkekseniz gelin lan' diyebilir mi? Varsa bir şikayetin polise müracat edersin.

İYİ PARTİ'LİLERE MESAJ

-Şu an İP'de dışlanan, geçmişte bizlere kırgınlık duyan arkadaşları selamlıyorum. İşte kapı ağzına kadar açık. Kardeş kardeşe kızsa da uçurumun kenarına gelince mutlaka kucaklayacaktır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler