Kılıçdaroğlu'ndan Albayrak'a: Cehaletten mi, ihanetten mi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Berat Albayrak'a McKinsey ile ilgili sözlerini hatırlatarak "Kayınpederin bunu iptal etti. Cehaletten mi ihanetten mi?" diye sordu. Kılıçdaroğlu, konuşmasının devamında Erdoğan'ın İsmet İnönü ile ilgili sözlerine "İsmet İnönü hiçbir zaman 'Keşke Yunan kazansaydı en azından halife kalırdı diyen hainin önünde secdeye durmadı' şeklinde yanıt verdi.

Yayınlanma: 09.10.2018 - 13:41
Abone Ol google-news

<video:1106595>

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

<haber-dikey:1104170,1100158>

-Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili kanun teklifini verdik. İlgili komisyonun olağanüstü toplanmasını istedik. Ak, kara her şey ortaya çıkacak. Emeklilikte yaşa takılanlar yüz binleri buldu. Hangi parti samimiyse göreceksiniz.

"TERÖR ÖRGÜTÜYLE MASAYA OTURANLARI KİMSE UNUTMASIN"

-Terör bir insanlık suçudur. Bugün Hakkari Çukurca'dan bir şehit haberi geldi. Allah'tan rahmet diliyoruz. Terör örgütüyle masaya oturup pazarlık yapanları hiç kimse unutmasın. Bütün şehitlerimizin vebali günahı onların boynunadır. Biz bütün bunları dünyaya anlatmak zorundayız.

"AVUKATI BİLE HAPSE ATTILAR"

-Siyaset niye vardır? Ülkeyi kalkındırmak için siyaset yaparız. Büyütmek için yaparız. Evde, mahallede, sokakta huzur olsun diye yaparız. Zamanı gelir eleştirir, destek oluruz. Amacımız daha saygın bir Türkiye'yi inşa etmektir. Bir memlekette adalet varsa orada barış da vardır. Gencecik çocukları hapse atıyorsanız orada adalet yoktur. Avukatı bile neden böyle savunma yapıyorsun diye hapse attılar. Tam bir zorba devlet. Yaptıklarının farkına varıp sabaha karşı serbest bıraktılar.

"DİKTA YÖNETİMİ"

-Bir ülke düşünün avukatı, gazetecileri, gencecik çocukları, sivil toplum örgütlerinin yöneticileri, akademisyenleri hapiste. Türkiye'de bir dikta yönetimi vardır. Dikta yönetiminin başındaki zat Saray'da oturmaktadır.

HARP OKULU ÖĞRENCİLERİ

-Harp Okulu öğrencilerine 'terör saldırısı var' diyerek 14 Temmuz'da binin otobüse deniyor. İstanbul'a geldikten sonra müebbet hapse mahkum ediliyor. Komutanlar gelip şahit olarak ifade versinler diyorlar. Hiçbir komutan gelmiyor. Gencecik çocuklar ömür boyu hapse mahkum ediliyor. 'Bir üst emir vermişse yorum getiremezsin' askerlikte kural budur. Bir emri alırken mırıldanmak ceza gerektirir diyor. Komutanlar dışarıda öğrenciler içeride bunun hukukla alakası var mı? Öğrenci bunlar. Darbecilerin yakınları Büyükelçi, Genel Başkan, TBMM'de üst görevlerde, komutan. Bu öğrencilerin paraları yok bunlar gariban. Yoksul Anadolu çocukları bunlar. Bunlara adalet adına biz sahip çıkıyoruz. Hak Hukuk Adalet adına biz sahip çıkıyoruz.

<haber-dikey:1106500,1105948,1106031>

CEMAL KAŞIKÇI AÇIKLAMASI

-Bir ülke düşünün kendi ülkesinde yaşayanların can güvenliği yok yabancıların da yok.  Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'na gidiyor gazeteci. Gidiş o gidiş. Bir gazeteciyi sen koruyamıyorsan Türkiye Cumhuriyeti devletinden söz edilebilir mi? Cemal Kaşıkçı'nın akıbetini kimse bilmiyor. Öldürüldüğü konusunda kesin rivayetler var deniyor. Başkonsolosluğa gidiş fotoğrafını yabancı bir ajans servis ediyor.

"FIRILDAK BİLE BU KADAR HIZLI DÖNEMEZ"

-Kızılcahamam'da bir toplantı. Erdoğan 'özel sektörümüzün bu krizi fırsata çevireceğine inanıyorum' diyor. 18 dakika sonra aynı Erdoğan aynı salonda 'Türkiye'de ekonomik kriz yok, manipülasyon var. Fırıldak bile bu kadar hızlı dönemez. Manipülasyon varsa sen Saray'da pişbirik mi oynuyorsun? 

-Kriz yokmuş. Burası doğru. Saray'da kriz yok. Soruyordur; Ejder meyvesi? Var efendim. Badem sütü? o da var efendim. Saray'da kriz yok. Erdoğan vatandaşın mutfağını biliyor mu? Hayır bilmiyor. Benim saygı duyduğum Erdoğan seçimi kazandıktan sonra Keçiören'de mütevazı daireye oturan Erdoğandır. Saygı duymadığım Saray'da oturandır.

-8 ayda milyoner sayısı 53 bin 439 kişi artmış. Krizi fırsata çevirmişler. Doğrudur. Kim bunlar? Emekçi mi, işçi mi? Tefeciler, rantiyeciler ve stokçular.

"MCKİNSEY İLE MASAYA OTURDUN"

-'Dış güçler ezanımıza bayrağımıza saldıranlardır' diyor. Sen gittin McKinsey ile masaya oturdun, anlaşma yaptın. Sen bunlarla neden anlaşma yaptın dedim. Ben busoruyu sordum cevabını bir köşe yazarından aldım. Benim bildiğim gazeteci o sorunun cevabını merak eder. Soruların yanıtlanmasını engellemeye çalışıyorlar. Kızılcahamam'da Erdoğan konuşuyor. 'Bu zat ekonomi yönetimimize hizmet vermek üzere ücretiyle tutulmuş bir danışmanlık firması üzerinden sorduğu sorularla bizi güya sorularla köşeye sıkıştırmaya çalışıyor. Geçen gün bakan arkadaşlarıma söyledim bunlardan fikri danışmanlık hizmeti almayacaksınız, biz bize yeteriz' dedi.

CEHALETTEN Mİ İHANETTEN Mİ?

-Demek ki soru hedefini buldu. Bilal'in oku değil bizim okumuz. Türkiye Cumhuriyeti ve 16 bakanlığını Amerika şirketine teslim edecekti. Kayınpederin bunu iptal etti. Cehaletten mi ihanetten mi? Erdoğan'a soruyorum. Damadın hakkında tazminat davası açacak mısın? Sana hain, cahil dediği için.

 

<video:1106641>

HAYATİ ZORUNLULUĞU YOKSA AMELİYAT ETMEYİN

-Gazi Üniversitesi'nden bir resmi yazı. Hayati zorunluluğu yoksa ameliyat etmeyin, 'para yok' diyor. Türkiye'yi bu hale getirdiler. Dolar uçtu, vatandaş borç batağında. Oyu bana verin Türkiye şahlanacak diyordu. Ne şahlandı? Dolar.

-Enflasyon rakamını açıklayan kişiyi görevden aldılar. Berat Bey'in arkadaşını aldılar o koltuğa.

-Benim atalarım, dedelerim İran'ın Horasan'ından Türkiye'ye gelmişlerdir. Benim atalarım Selçuklu döneminde buraya gelmişlerdir. Bin yıllık kalmışlığımız var Anadolu'da. Yunus Emre gibi Bektaşi gibi geldiler Anadolu erenleri. Benim dedemi bilmek istiyorsan söyleyeyim. Mekanı Akşehir'dedir. Adı Seyyid Mahmut Hayrani'dir. Sen kim oluyorsun da benim müslümanlığımı sorguluyorsun?

-Benim müslümanlık anlayışım ona asla beklemez. Ben yalan söylemem, haram yemem, kul hakkı yemem, o haram yer. Ben devletin hazinesine el uzatmam o devletin hazinesini soyar. Benim inancımı sorgulamak için sana bu yetkiyi kim verdi?  İnsanın Allah'a Kuran'a saygısı olur. Haramzadelerden bu ülkeye hayır gelmez.

İSMET İNÖNÜ YANITI

Son sözü İnönü bağlamında söyleyelim. 45 yıl önce hayatını kaybetti. Hayatı savaş meydanlarında geçmiş. Türkiye'nin tapusu Lozan'ın kahramanıdır. Siz kalkıyorsunuz İnönü üzerinden beni vurmaya çalışıyorsunuz. Neymiş ABD bayrağını sallıyorsunuz. Bir bakıyorsunuz ABD ve Türk bayrağı ikisi beraber. İlber Ortaylı'nın dediği gibi, bu bir gelenektir. Yabancı devlet başkanı varsa o ülkenin bayrağıyla beraber sallanır. Adam devlet geleneğini bile istismar ediyor. İsmet İnönü hakkında şunu söyleyebilirim. Hiç kimse İsmet İnönü'yü aldatmadı ve kandırmadı. Hiçbir zaman birilerinin kulu kölesi olmadı. Kendi iradesiyle yenildiği zaman "Bu yenilgi benim en büyük zaferimdir. Çünkü ben bu ülkeye demokrasiyi getirdim" diyecek kadar erdem sahibidir. 

"BU AYIP SANA YETER"

İsmet İnönü hiçbir zaman 'Keşke Yunan kazansaydı en azından halife kalırdı' diyen hainin önünde secdeye durmadı. İsmet İnönü hiçbir zaman devletin kozmik odasını terör örgütlerine açmadı. Hiçbir zaman kendi topraklarını terk etmedi. Sen kendi topraklarını terk ettin Süleyman Şah türbesini de kaçırdın. Bu ayıp sana yeter.

<haber-yatay:944634,934867>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon