HDP'den operasyon tepkisi

Diyarbakır merkezli 9 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda çok sayıda HDP'linin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Yayınlanma: 10.10.2018 - 16:23
Abone Ol google-news

HDP milletvekilleri, Diyarbakır merkezli 9 ilde HDP'ye yönelik gerçekleştirilen operasyonlara ilişkin basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasında konuşan HDP Diyarbakır Milletvekili Salihe Aydeniz, 10 Ekim Ankara Garı katiamında yaşamını yitirenleri anarak sözlerine başladı. Aydeniz, "Bu 103 canımızı saygı ile anıyoruz ve katliamı gerçekleştirenleri şiddetle kınıyoruz." dedi.

HDP'lilere göre yönelik operasyonun Erdoğan'ın açıklamalarının ardından arttığını söyleyen Aydeniz, operasyonlar için Erdoğan'ı suçladı ve "Yerel seçimler yaklaştıkça belediyelerimizi gasp eden kayyumların büyük bir hezimetle gönderileceğini gören AKP-MHP ittifakı her türlü gayri meşru ve hukuksuz yola başvurmaktadır.

9 Ekim Salı gece yarısı 100’ye yakın ev aynı anda basılarak, 150’ye yakın arkadaşımızı aynı anda gözaltına alınmıştır. Kar maskeli polisler kapıları kırarak evdeki herkes yerlere yatırılarak, çocukların kafasına silah doğrultulmuş ve hakaret edilmiştir. DTK Eş Başkanımız ve Hakkari Milletvekilimiz Leyla Güven cezaevinde olmasına rağmen, kapısı kırılmış evi basılmış evdeki eşyalar alt üst edilerek eve girilmiştir." diye konuştu.

"HALKIN İRADESİNİ TESLİM ALAMAYACAKSINIZ"

Aydeniz şöyle devam etti:

"Ceberut, haksız hukuksuz gözaltı, tutuklama ve cezaevlerinizle demokratik talepleri olan ve bunlar için mücadele eden bizleri susturamayacaksınız. Bizleri mücadelemizden asla vazgeçiremeyeceksiniz. Halkın iradesini teslim alamayacaksınız. Biz bir gider bin geliriz. Bizi kabul edeceksiniz, bu ülkede demokratik bir devlet ve yönetim anlayışı yerleşinceye kadar, demokratik bir toplumsal yaşam inşa edilinceye kadar, bu haklı mücadelemiz artarak, yükselerek, büyüyerek, güçlenerek devam edecektir. Bundan bizim kuşkumuz yok, sizin de kuşkunuz olmasın.

AKP-MHP ittifakı iyi bilmelidir ki; halkı için mücadeleden sakınmayan ve sakınmayacak milyonlarca insan bulunmaktadır. Bizi cezaevlerine atarak, bize dönük soykırım operasyonları düzenleyerek, bizi haklı ve meşru mücadelemizden asla vazgeçiremeyeceksiniz. Bu haklı mücadele var oldukça karanlık her zaman yenilmeye mahkum olacaktır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler