Gerilim davalık oldu

Akşener’in, ‘hedef gösterdiği’ gerekçesiyle Bahçeli için suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi. Akşener 12 kişi hakkında şikâyetçi olmamıştı.

Yayınlanma: 11.10.2018 - 21:56
Abone Ol google-news

İYİ Parti ile MHP arasında bir haftadan bu yana süren gerginlik, mahkemeye taşınıyor. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin “kendisini hedef gösterdiği” gerekçesiyle pazartesi günü suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ise “Ülkücüleri adli makamlar ve kolluk güçleriyle karşı karşıya getirmeye çalışan İP (İYİ Parti) Müdiresi Meral Akşener’in, hem sosyal medya üzerinden hem de politika kürsüsünden sergilediği kışkırtıcı, gerginlik yaratıcı tavır konusunda yetkilileri göreve davet ediyoruz” açıklamasında bulundu.

<haber-dikey:1103812>

Twitter’dan mesaj

Akşener, partisinin ilk grup toplantısında, “MHP’nin Saray yancısı olduğunu” söylemiş ve bu sözler üzerine de Bahçeli, resmi Twitter hesabından bir açıklama yaparak, “Bu Hanımefendi’ye son ihtarım, bölmek ve yok etmek istediğin MHP’ye karşı sinir ve sınırları ihlal eden vandal tutumuna devam edersen sonuçlarına katlanmak zorunda kalırsın. Demedi deme, büyük lafı dinle” demişti. Bahçeli’nin bu açıklamasının ardından da o gece bir grup MHP’li Akşener’in evinin önünde protesto gösterisinde bulundu. Olay üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlatmış ve 12 kişi gözaltına alınmıştı. MHP Genel Merkezi de “Genel merkezin bilgisi dışında böyle bir eylem gerçekleştirdikleri” gerekçesiyle MHP Üsküdar İlçe Başkanlığı’ndaki tüm üyeri görevden almıştı. İki parti arasındaki gerginlik Meclis’te salı günkü grup konuşmalarına da yansımış, Bahçeli, “Kamera tutan el kimindir, evde kimler hangi gayeyle toplanmışlardır” açıklamasında bulunmuştu.

<haber-dikey:1102868>

Akşener’in, “kendisini hedef gösterdiği” gerekçesiyle pazartesi günü Bahçeli hakkında suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi. Akşener, gözaltına alınan 12 kişi hakkında ise şikâyetçi olmamıştı.

<haber-dikey:1103764>

‘Yetkililer göreve’

Tartışmalar sürerken, önceki gün gerçekleştirilen İYİ Parti Başkanlık Divanı sonrası açıklama yapan Genel Sekreter Cihan Paçacı, MHP’ye yönelik, “Bu görüntüler, bizzat o eylemi düzenleyenlerin çektiği görüntülerdir. Eğer olayın görüntüsünü çekmek, bir tezgâhı işaret ediyorsa, asıl adrese bakmak lazımdır. Bahçeli’nin olayı üstlendiği hatırlanırsa, evin önünde toplanan partililerinin çektiği görüntüleri de mi Genel Başkanımız çektirdi?” ifadelerini kullandı.

Yeniden alevlendi

Paçacı’nın bu açıklaması sonrasında da iki parti arasındaki gerginlik yeniden alevlendi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da Paçacı’nın sözlerine ilişkin yaptığı açıklamada, “Paçacı’nın Akşener’i oldukça ucuz ve basmakalıp ifadelerle mazlum ve mağdur göstermeye çalıştığını” ileri sürdü. “Vaktiyle FETÖ’nün kaset kumpasıyla MHP’den koptuğu söylenen İP Genel Sekreteri Paçacı’nın; celladına gönlünü kaptıran bir suçlu gibi FETÖ projesi bir partinin kurmayları arasına dahil olması ise bu alçak örgütün ne kadar tehlikeli bir çekim gücüne sahip olduğunu ortaya koymaktadır” diyen Yalçın, şunları kaydetti:

“MHP’ye saldıran İP Sekreteri Paçacı’ya sorumuz şudur: Siz hangi ara MHP’den kovulma sebeplerinizi açıklayarak aklandınız da utanmadan sıkılmadan kamuoyunun önüne çıkma cesaretini gösterebiliyorsunuz. İP Genel Sekreteri’nin iddialarının aksine, mafyavari yöntemlerle racon kesip adres vererek meydan okuma triplerine giren MHP’liler değil, İP’in müdiresidir. İP Müdiresi Akşener; fitnenin eteklisi, tefrikanın topuklusu olduğunu MHP’de ispatlamışken daha da ötesine geçmeye çalışarak toplumsal barışı hedefe koymuş, cüretkâr ve çılgın bir surette siyasetin, toplumun dinamiklerini dinamitlemeye koyulmuştur. Müdire Hanım; siyasetteki başarısızlığını örtmek için, bizimle nereye varacağını kestiremediği bir münakaşa iklimi yaratarak havayı elek-triklendirip bulandırmaya uğraşmaktadır. MHP saflarındayken yaptığı densizlikler, huysuzluklar yetmemiş, şimdi de partilileriyle MHP tabanı arasında kanlı bir kavga patlatma çabasına girmiştir. Ülkücüleri adli makamlar ve kolluk güçleriyle karşı karşıya getirmeye çalışan İP Müdiresi Meral Akşener’in, hem sosyal medya üzerinden hem de politika kürsüsünden sergilediği kışkırtıcı, gerginlik yaratıcı tavır konusunda yetkilileri göreve davet ediyoruz. Tahrik ve kaşımalar sonucu olayların istenmeyen bir seyir izlemesinin, böyle giderse cereyan edebilecek tatsız vakaların ve bunların yol açacağı vahim gelişmelerin baş sorumlusu, kendisi ve hempaları olacaktır.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler