Kılıçdaroğlu'ndan Şivan Perver'e 'Uludere' eleştirisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ı Diyarbakır'da öven Şivan Perver'i eleştirerek "Uludere'nin emrini vereni yücelttin" dedi.

Yayınlanma: 19.11.2013 - 14:30
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Ahmet Kaya için "Ahmet Kaya yaşasaydı Gezi eylemcilerinin yanında olurdu ve hapisteydi. Ahmet Kaya tüm yaşamını demokrasi ve özgürlük için yaşadı. Ahmet Kaya Ethem Sarısülük için, Ali İsmail Korkmaz için ağıtlar yazardı" derken Başbakan Erdoğan'ı Diyarbakır'da öven Şivan Perver'i çok sert sözlerle eleştirdi.

Kılıçdaroğlu, "Şivan Perver önemli bir sanatçımız. Halepçe katliamını en güzel okuyan sanatçıdır. 'İmdat, yine bize fermandır. Yukarıdan jetlerin gümbürtüleri, homurtu sesleri geliyor. Her yeri taş, ateş, duman ve sis içinde bırakıyor. Aşağıda ise çocukların çığlıkları, anne babaların imdatlarının sesleri geliyor.' Bunu söylüyor Şivan Perver. Ben şunu sormak isterim Perver'e; Diyarbakır'a gittin, sahneye de çıktın. Uludere'de öldürülen 34 yurttaşımızın hesabı verilmeden, onu hesabı sorulmadan, sanki hangi yüzle Recep Tayyip Erdoğan'a övgüler düzüyorsun? Kanlar dahi kurumadı. Tek takipçisi biziz. Dışarıda oturacaksın 'Uludere'de öldürülen yurttaşlarımız var üzüldüm' diyeceksin, failleri meydanda, Recep Tayyip Erdoğan ve sen ona övgüler düzeceksin. Nasıl olur böyle bir şey. Sen sanatçısın, sanatına saygı duyarız. Sanatçı zalimin yanında yer alan kişi değildir, otur Ahmet Kaya'nın gösterdiği yürekliliği göster. Uludere olayının takipçisi olmayı sürdüreceğiz. Uludere'de emri veren Erdoğan, şimdi kalkmış barıştan söz ediyor. Şivan Perver de unutmasın, çıktığı sahnede sanatçı kimliğini geride bıraktı" dedi.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler