MHP güçlü olduğu yerleri bırakmıyor

MHP İstanbul’da yüksek oy aldığı ilçelerden bilinen isimleri aday gösterecek.

Yayınlanma: 14.10.2018 - 22:16
Abone Ol google-news

Siyasi partilerin mart ayında gerçekleşmesi beklenen yerel seçimler için il ve ilçe adaylarını belirleme çalışmaları devam ederken; MHP ve AKP kulislerinde ilginç isimler konuşuluyor. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “siyasi kombin modeli” açıklamasının ardından, MHP ile AKP’nin İstanbul’da listelerin hazırlanmasında ortak hareket edeceği öğrenildi. Özellikle belediye meclislerinde yapılması beklenen ittifak modelinin İstanbul’da partilerin güçlü oldukları yerlere göre değişeceği kaydedildi.

Profili yüksek adaylar

Bahçeli’nin öne sürdüğü modele göre, AKP’nin kazandığı ilçelerde belediye başkanı yardımcılarını MHP’den seçebileceği belirtilidi. MHP’li kaynaklardan edinilen bilgiye göre parti güçlü olduğu ilçelerde adaylarını çıkaracak. Şile, Arnavutköy, Tuzla ve Pendik’i kazanma ihtimalini yüksek gören MHP’de profili yüksek adaylarla seçimlere girilme kararı alındığı ve  kazanma ihtimali yüksek ilçelerde partinin daha çok kampanya çalışmalarını görünür kılacağı ifade edildi.

İstanbul’da iktidar partisi ve muhalefet partisinin kazanacağı düşünülen ilçelerde ise daha düşük bütçeli kampanyaların yürütüleceği ve buralarda meclis üyelikleri için çalışmaların yoğunlaştırılacağı kaydedildi.

Emniyet müdürü aday

MHP kulislerinde İstanbul için konuşulanlara göre, Arnavutköy Belediye Başkanlığı için İlçe Başkanı Yüksel Emir’e kesin gözüyle bakılıyor. MHP’nin en çok güvendiği bölgelerden biri olan Şile’de iş insanı Rahmi Çakar ve Memleketçi İşadamları Derneği eski İl Başkanı Erol Çelebi’nin ismi geçerken, Pendik’te Murat Şahin, Kartal’da iş insanı Erhan Kekeç, Tuzla’da ilçe başkanı Volkan Beşiroğlu, Çekmeköy’de ise Sinoplu iş insanı Mustafa Koç’un aday adaylığı için isimleri konuşuluyor. MHP’nin Sancaktepe’deki ismi ise İstanbul emniyetinin yakından tanıdığı Iğdır İl Emniyet Müdürü Melih Ekici olacağı söyleniyor. Bir dönem Şişli İlçe Emniyet Müdürü olarak da görev yapan Ekici, Fetullahçı darbe girişimi sırasında yaralanmış, daha sonra ise Iğdır’a İl Emniyet Müdürü olarak atanmıştı.

Türkmen’in adı çizildi

Cumhur ittifakının büyük ortağı AKP’de ise son dönemde İstanbul Büyükşehir Belediyesi için ilginç bir ismin adı ortaya atıldı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın ismi parti tabanında konuşulurken, Demircan’ın   kültürel altyapısı nedeniyle öne çıktığı belirtildi. AKP kulislerinde konuşulan bir başka iddia ise Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in Kirazlıtepe’de cami yıkımının ardından üzerinin çizilerek yerine yardımcısı Abdullah Ayaz’ın getirileceği oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler