CHP İş’te direnecek: Her türlü mücadele

CHP’de Atatürk’ün vasiyeti doğrultusunda İş Bankası’nda temsil edilen hisselere el konulmasına yönelik olası bir yasal hazırlığa karşı hem Meclis’te hem de sokakta hukuki anlamda her türlü mücadele yürütülmesi benimsendi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Bu konu, CHP’nin hisselerine değil, İş Bankası’na el koyma girişimidir” dediği ifade edildi.

Yayınlanma: 15.10.2018 - 23:24
Abone Ol google-news

CHP Merkez Yürütme Kurulu’nun (MYK) dün gerçekleşen toplantısında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın gündeme getirdiği MHP lideri Devlet Bahçeli’nin de destek verdiği CHP’nin İş Bankası’ndaki hisselerinin Hazine’ye devredilmesi konusundaki tartışmalar ele alındı. Konu hakkında MYK’de yapılan bir sunumla, bankanın Atatürk’ün mirası kapsamında temsil edilen hisselerine 1953 yılında ve 12 Eylül döneminde el konulduğu süreçler ve verilen Anayasa Mahkemesi karar ve yargı süreçleriyle ilgili bilgilendirilme yapıldı.

<haber-dikey:1110912>

Sokakta da mücadele

MYK’de, CHP’nin bankadaki hisselerine yönelik olası bir yasal sürecin işletilmesi halinde etkin bir mücadele yürütülmesi benimsendi. Bu kapsamda, Meclis’in her aşamasında çok etkili bir muhalefet yürütülmesi, sokakta da vatandaşa miras hukukunun delindiğinin anlatılmasına yönelik bir süreç yürütmesi görüşü öne çıktı. CHP’nin kendi hisseleri için değil, temel hukuki hakların korunması için direnme hakkını kullanması gerektiği görüşü dile getirildi. Kılıçdaroğlu’nun da konuyla ilgili olası bir sürecin bankacılık sistemini olumsuz yönde etkileyeceği ve bir bankacılık krizi yaratabileceği uyarasında bulunduğu, “Bu konu, CHP’nin hisselerine değil, İş Bankası’na el koyma girişimidir” dediği ifade edildi.

<haber-dikey:1109083>

Kılıçdaroğlu’nun emeklilikte yaşa takılanların durumuyla ilgili de MYK’de talimat verdiği öğrenildi. AKP’nin dün komisyonda CHP’nin önergesi üzerine ilgili düzenlemeyi yasa teklifinden çıkarması üzerine Kılıçdaroğlu’nun “Engellemelerine izin vermeyin. Bunu halkla konuşun, teşhir edin” dediği belirtildi.

CHP, Ata mirasını korumak için her türlü hukuki ve siyasi adımı atacak. Öztrak, ‘Vatandaşlarımızın miraslarına neler yapabileceğini takdirinize bırakıyorum’ dedi.

CHP Merkez Yürütme Kurulu’nun dün gerçekleşen toplantısı hakkında gazetecilere açıklamalarda bulunan Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın gündeme getirdiği CHP’nin İş Bankası’nda bulunan hisselerinin Hazine’ye devriyle ilgili olası bir yasal düzenleme karşısında bütün hukuki ve siyasi adımların atılacağını belirtti. Öztrak, “Atamızın Türk dilinin ve tarihinin geliştirilmesi için kullanın dediği paraları, tulumbada su bitince önce Hazine’ye sonra saraya alıp, smoothielere, uçan saraylara harcama girişimidir. Atatürk’ün tapusuna göz dikenlerin, vatandaşlarımızın miraslarına neler yapabileceğini takdirinize bırakıyorum. Yapılmaya çalışılan şey; yağmadır, gasptır, eşkıyalıktır. Bankaların itibarlarını zedelemeye yönelik işlemler bankacılık kanunu ile yasaklanmıştır. Ama AKP’nin başkanı hukuk tanımamakta. Sanki bilerek bir bankacılık krizi tetiklenmek istenmektedir” dedi

 

<haber-yatay:1108071,1108710>

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler