Bahçeli'den Brunson ve gizli tanık tepkisi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, tahliye edilen papaz Brunson ile ilgili "Terör örgütleriyle ilişkisi ve iltisakı belli olan şahsın, casusluk suçlamasıyla tutuklanan misyonerin iki yıl bile dolmadan serbest kalması adalet ilkeleriyle nasıl izah edilecektir?" dedi.

Yayınlanma: 16.10.2018 - 10:50
Abone Ol google-news

<video:1112704>

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

-Gazze'de barışçıl gösterilerini yapan kardeşlerimize İsrail, ateşle karşılık vermiştir. İsrail çocuklara silah doğrultacak kadar gözünü kan bürümüştür. Terör yöntemlerini kullanarak mazlumların kanını döken İsrail'in arayıp bulamadığı vedasına kavuşacağını ümit ediyorum.

-Ağzında tek dişi kalmış emperyalizm canavarına Allah şahit ki yutulmayacağız

-Suriye ve Irak topraklarına tutunup ülkemizi kaosa sokacak bir senaryo ikmal ediliyor. ABD terör örgütleriyle hedef birlikteliği yapıyor. ABD kararını netleştirmelidir. Müttefiki Türkiye mi, PKK/YPG midir?

"ABD nereye varmak istiyor?"

-ABD nereye varmak istiyor? Fırat'ın batısında sinsi hesabı ayağına dolanan, saha dışı bırakılan ABD, Fırat'ın doğusuna gözünü dikmiş durumdadır.

-ABD, müttefiki olan Türkiye'yi pervasızca tehdit etmektedir. Biz bundan sonra nasıl NATO çatısı altında çalışacağız. Fırat'ın doğusu tehdit olmaktan çıkarılmalıdır. Türk milletinin beklenteisi bu yöndedir. 

"Brunson'un ev hapsine alınması fayda etmedi"

-Herkesin gözü önünde evanjelist bir papaz geçip gitmiştir. Bu papaz ki Türkiye-ABD ilişkilerini zehirlemiştir. Hakkında ciddi suçlamalar bulunan Brunson 9 Aralık'ta cezaevine konulmuştur. Brunson'un terör örgütleriyle ilişki ve irtibatı olduğu söylendi. FETÖ ve PKK adına suç işleyip casusluk yaptığı ifade edildi. ABD Başkanı papazla yatıp papazla kalktı. Yaptırım tehditleri savurdu. Ekonomik operasyonlarla Türkiye'nin geri adım atması hedeflendi. Türkiye ve ABD tarihin en kötü ilişki durumuna paldır küldür gerileyerek çakıldı. Brunson'un ev hapsine alınması fayda etmedi, kanamayı durdurmadı.

"Seviyesiz Trump'ın yerini sempatik Trump almıştır"

-Papaz'ın yattığı süre göz önünde bulundurularak tahliye edilmiştir. Trump kendisini sanki Afganistan'dan, Vietnam'dan gelen askerler gibi karşılamıştır. İlk bakışta ve yüzeysel olarak diyebiliriz ki; papaz gitmiş kavga bitmiştir. Anlaşılan papaz büyüsü de bozulmuştur. Trump'ın Türkiye hisleri şıpsevdi gibi bir anda değişmiştir. Sayın Cumhurbaşkanına teşekkürü ihmal etmemiştir. Seviyesiz Trump'ın yerini sempatik Trump almıştır.

-Trump'ın hâli oyuncağı alınınca küsen, verilince sevinen çocuklar gibidir. Böyle devlet adamı alınmaz. Böyle bir durumda Türkiye-ABD ilişkileri istikrarlı kalamaz.

-Casuslar ülkemizde cirit atacak, kiliseler istihbarat aparatı gibi çalışacak, misyonerler vızır vızır nifak saçacak, yetmedi Pensilvanya'da FETÖ'cüler cirit atacak biz de görmeyeceğiz, bu mu arzu ediliyor?

"Hukuka ne kadar uygundur?"

-Papazın serbest kalması elbette pek çok soru işaretine neden olmuştur. Terör örgütleriyle ilişkisi ve iltisakı belli olan şahsın, casusluk suçlamasıyla tutuklanan misyonerin iki yıl bile dolmadan serbest kalması adalet ilkeleriyle nasıl izah edilecektir. Brunson'un 3 gizli tanığının ifadesiyle suçlanması ve savcı değişikliği yine aynı tanıkların değiştirilmiş ifadeleriyle serbest kalması bağımsız ve tarafsız hukuka ne kadar uygundur?

"Gizli tanık, TCK sistemine ekilen fitne tohumudur"

-Papaz davasındaki gizli ve kiralanmış tanıklar kimlerdir? Bu gizli tanıklar kısa süre içerisinde ifade ve görüşlerini nasıl değiştirmişlerdir? Günün şartlarına göre görüş değiştiren kişilerin tanıklığıyla adalet yaşar mı? Yaşasa bile buna adalet denir mi? Gizli tanık TCK sistemine ekilen fitne tohumudur.

-Türk hukukunu gizli tanık tahakkukukundan kurtarmak hepimizin boynunun borcudur. 35 yılla yargılanıp iki yıl dolmadan yakayı kurtaran casusun vebaline millet vicdanı nasıl ortak olacaktır?

-ABD'deki papaz Gülen neden alınamaz? Halbuki ver papazı al papazı demiştik. Sözümüz sözdü. Pensilvanya'daki papaz ne zaman ülkemize iade edilecek?

-Diyelim ki umut ettiğimiz takas gerçekleştirilmedi. Hakan Atilla'nın iadesi ne zaman olacak?

Atatürk'ün İş Bankası hisseleriyle ilgili açıklama

-CHP'li bir genel başkan yardımcısı diyor ki; CHP olarak eşkıya karşısında Anayasa'da yer alan her türlü direnme hakkımızı kullanırız. Bu alçak ifade karşısında sormak lazımdır ki eşkıya kimdir? Direnme hakkından kastınız nedir. Ateş olsanız cürmünüz kadar yer yakarsınız. Eşkıyaya gelince uzağa bakmaya gerek yok çevrenizi kolaçan edin eşkıyayı muhakkak görürsünüz. Atatürk'ün mirasını ve tapusunun delinmeye çalışıldığını söylüyorlar. Özel hukuk hükümlerinin hiçe sayıldığını masal gibi anlatıyorlar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gerçek varisi büyük Türk milletidir. CHP'nin Atatürk'le yolları çoktan ayrılmıştır. Siz kim Atatürk kim? Yok öyle mirasyedilik. İş Bankası hisseleri Hazine'ye devredilmelidir.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler