Emine Hanım’ın ricası TBMM gündeminde

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, gazetemizde yayımlanan “Emine Erdoğan’ın talimatıyla Gümüşdere ve Kısırkaya bölgesinin imara açıldığı” haberini Meclis’e taşıdı.

Yayınlanma: 28.08.2014 - 00:19
Abone Ol google-news

 Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin yanıtlaması istemiyle sunduğu soru önergesi veren Tanrıkulu “Sarıyer’deki ‘Kuzey Ormanları’nı barındıran Gümüşdere ve Kısırkaya bölgesinin Emine Erdoğan’ın talimatıyla yakınının iflas etmemesi için imara açıldığı iddiası
doğru mudur” diye sordu. İddia doğru ise Sarıyer’deki ‘Kuzey Ormanları’nı barındıran Gümüşdere ve Kısırkaya bölgesinin metrekare bazında ne kadarlık kısmının imara açıldığının açıklanmasını isteyen Tanrıkulu, bu arazinin ne kadara özelleştirildiği sorusunu da yöneltti. Tanrıkulu, “Özelleştirilen bu arazi hangi usulle satışa çıkarılmıştır? Verilen en yüksek ve en düşük teklif nedir? İhaleyi alan şirketin yönetim kurulu 25 Ağustos 2014 tarihi itibarıyla kimlerden oluşmaktadır” diye sordu.

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın Başbakan Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın ricasıyla imar izni için devreye girdiği iddiaları önceki gün gazetemizin manşetinde yer almıştı. Dünkü gazetemizin manşetinde de eski bakan Bayraktar bu iddiaları doğrulamıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler