Cumhur İttifakı'nda 'Andımız' çatlağı

Danıştay 8. Dairesi, ilköğretim okullarında uygulanan "Öğrenci Andı"nı kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etti. AKP cephesinden karara tepki gelirken; MHP Twitter hesabından 'Andımız'ı paylaştı. Öte yandan Meral Akşener de kararı eleştirenlerle ilgili yaptığı açıklamada "Türk olmaktan mı, doğru olmaktan mı rahatsız oluyorlar?" ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 19.10.2018 - 11:39
Abone Ol google-news

Danıştay 8. Dairesi'nin, ilköğretim okullarında uygulanan "Öğrenci Andı"nı kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etmesine Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, TBMM Başkanvekili Mustafa Şentop ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ tepki gösterdi.

Bozdağ, "Danıştay Anayasa ve yasayı alenen çiğnemiştir" derken Gül, "Anayasamıza göre Danıştay, yerindelik denetimi yapamaz" ifadesini kullandı. 

AKP cephesinden karara tepki gelirken MHP'nin resmi Twitter hesabı "Ne mutlu Türküm diyene" ifadesiyle bir tweet paylaştı. Bu 24 Haziran seçimlerinde ittifak yapan iki parti arasında "çatlak" olarak değerlendirildi.

Öte yandan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Abdulhamit Gül'e tepki gösterek "Türk olmaktan mı, doğru olmaktan mı rahatsız oluyorlar?" şeklinde konuştu.

Akşener'in paylaştığı tweet şu şekilde:

"Başta Sayın Bakan olmak üzere #Andımız ile ilgili Danıştay kararına çemkirenler, Türk olmaktan mı, doğru olmaktan mı rahatsız oluyorlar?"

<haber-yatay:1115721,1115505,1115318,1115489>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler