CHP'de yoğun başvuru: Bir hafta daha uzatıldı

CHP’de aday adaylığı süreleri yoğun talep nedeniyle 26 Ekim’e kadar uzatıldı.

Yayınlanma: 19.10.2018 - 22:10
Abone Ol google-news

CHP’de aday adaylığı süreleri yoğun talep nedeniyle 26 Ekim’e kadar uzatılırken; parti içinde “üzerinde tam mutabakat sağlanan” ve CHP’nin birinci parti olmadığı ve tek adayın bulunduğu yerlerde belediye başkan adaylarının açıklanacağı 24 Ekim’deki Parti Meclisi (PM) toplantısının tarihinde herhangi bir değişiklik yapılmadı.

CHP kulislerinde PM toplantısında belirlenecek adayların üzerinde tam mutabakat sağlanan ve parti içinde hiçbir tartışmaya neden olmayacak isimlerden oluşacağı ifade ediliyor. Toplantıda belirlenecek adayların CHP’nin birinci parti olmadığı ve büyük farkla kaybettiği ilçe belediyelerinden oluşacağı da kaydediliyor. Açıklanacak adaylar arasında tek aday olan yerlerin de bulunacağı dile getiriliyor.
Taşdelen başvurdu
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, TBMM’de soruları yanıtladı. Muharrem İnce’nin İstanbul’da aday gösterilmesi durumunda AKP’nin ona aday belirleyeceği yönündeki iddiaların anımsatılması üzerine Özkoç, “Bizim çıkartacağımız adayların kimler olduğuna bakarak kendi adaylarını belirlemeler haklı bir nedendir. Çünkü biz, güçlü ve doğru adaylarla geleceğiz. Milletimizin hakkını, hukukunu savunan insanlarla geleceğiz” yanıtını verdi. Ankara’da Mansur Yavaş’ın adaylığında gelişme olup olmadığının sorulması üzerine Özkoç, konuyu değerlendirdiklerini bildirdi. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, CHP’ye yeniden aday adaylığı başvurusu yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler