Erdoğan, "Özgürlük ortamını hakim kıldık" dedi ama...

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜGVA Genel Merkezi'nin açılışında "Hiçbir öğrencinin inancından, kılık kıyafetinden, dış görünüşünden dolayı horlanmadığı bir özgürlük atmosferini ülkemizde hakim kıldık." dedi ancak Boğaziçi Üniversitesi ile ODTÜ öğrencilerinin yaşadıklarını unuttu.

Yayınlanma: 21.10.2018 - 13:05
Abone Ol google-news
<video:1117591>

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜGVA Genel Merkezi'nin açılışında konuştu.

Sözlerine "Gençliğine önem vermeyenler, geleceğini tehlikeye atıyor demektir." ifadeleriyle başlayan Erdoğan,  "Daha güçlü bir Türkiye'nin garantisi gençlerimizdir. Lisans öğrencilerimize ocak ayından itibaren 500 TL burs vermeye başlıyoruz. Lisansüstünde bu rakam iki katı olacak. Doktora öğrencilerine ise 1500 TL ödüyoruz." dedi.

Son 16 yılda hiç kimsenin, hiçbir vatandaşın, etnik veya dini grubun özgürlük alanının daralmadığını ve kimsenin hayatına müdahale edilmediğini ileri süren Erdoğan, "Darbe dönemlerinin baskıcı, faşist insanı ezen anlayışını rafa kaldırdık. Hiçbir evladımızın inancından, kılık kıyafetinden, dış görünüşünden dolayı horlanmadığı bir özgürlük atmosferini ülkemizde hakim kıldık. Hak ve özgürlük alanlarının genişletilmesinde çalışmaya devam edeceğiz. Bu dönemin adı yeniden diriliş, yeniden şahlanış dönemidir. Bu dönem yeniden büyük Türkiye idealimizi pratiğe dökme dönemidir." diye konuştu.

BOĞAZİÇİ VE ODTÜ'YÜ UNUTTU

Ancak Erdoğan'ın bu sözlerini geçmişte Boğaziçi Üniversitesi ile Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencilerinin yaşadıkları yalanlıyor. Afrin Operasyonu'nunun yaşandığı dönemde, Boğaziçi Üniversitesi'nde operasyona destek amaçlı lokum dağıtan öğrencileri 'İşgalin ve katliamın lokumu olmaz' yazan bir pankart ile protesto eden öğrenciler gözaltına alınmış, bazıları tutuklanmıştı. Erdoğan, operasyona karşı çıkan öğrenciler için O komünist, vatan haini, terörist gençlere okuma hakkı vermeyeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

ODTÜ'de ise mezuniyet töreninde taşıdıkları "Tayyipler Alemi" pankartı nedeniyle gözaltına alınan öğrenciler tutuklanmıştı.

KILIÇDAROĞLU'NA SERT SÖZLER


Erdoğan konuşmasının devamında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alarak şunları söyledi:

Ana muhalefetin başı ne diyor? "Türkiye'deki Suriyelileri biz geldiğimizde tekrar Suriye'ye göndereceğiz" diyor. İnsanlıktan nasibini almamış bir kişi ancak bunu söyleyebilir. Ensar ile muhacır nedir bu adam bilmez. Bu hassiyeti anlamaz. Bunlarda böyle bir anlayış yok. Bunlar her zaman zulümle iç içe olmuşlar. Bunlar geçmişten bu yana hep zulüm etmişler. Biz bunların tarihini gayet iyi biliriz. Tarih bunlara şahittir. Onlar kollarında teröristlerle Ankara'dan İstanbul'a yürüyebilirler, biz ise rahmet erleriyle yürürüz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler