TİP yola çıktı: Gelin birlikte yapalım

“Gel Kardeşim” başlıklı bir metinle yeniden kuruluş için yola çıkan TİP, dün Bostancı Gösteri Merkezi’nde etkinlik düzenledi. Etkinlikte konuşan TİP Merkez Komite üyesi Metin Çulhaoğlu, "‘Biz bir şey başlattık gelin’ demiyoruz, ‘Biz bir kapı açtık, kapıdan birlikte girelim, birlikte yapalım’ diyoruz” dedi.

Yayınlanma: 22.10.2018 - 14:40
Abone Ol google-news

İşçiler, sendikacılar, demokratik kitle örgütü temsilcileri, akademisyenler, yazarlar, gazeteciler ve çeşitli mesleklerden pek çok kişinin imzaladığı “Gel Kardeşim” başlıklı bir metinle yeniden kuruluş için yola çıkan Türkiye İşçi Partisi (TİP), dün Bostancı Gösteri Merkezi’nde düzenlediği etkinlikle, hedeflerini paylaştı. Etkinlikte konuşan TİP Merkez Komite üyesi Metin Çulhaoğlu, “Eski tüfekler yani yaşları 50 ve daha üzeri olanlar TİP’in programını değerlendirsinler. Eğer programın içerisine genel anlamda katılıyorlarsa mücadelede yerlerini alsınlar. TİP olarak biz sınanmış kadrolarımızla bir iş yaptık hadi siz de gelin demiyoruz, ‘Biz bir şey başlattık gelin’ demiyoruz, ‘Biz bir kapı açtık, kapıdan birlikte girelim, birlikte yapalım’ diyoruz”dedi.

‘Sarayları yıkılır’

TİP’in en genç Merkez Komitesi üyesi Aslı Altınok ise “Biz bu düzeni değiştirmedikçe ne okullarımızdaki faşist çeteler gider ne de gelecek sorunumuz çözülür. Geleceğimizi, özgürlüğümüzü, emeğimizi çalanların saraylarını başlarına yıkacağız” ifadelerini kullandı.

Erkan Baş: TİP enerjisinin tamamını bu düzeni yıkmak için harcayacak

Bir süre önce HDP'den ayrılarak TİP'e geçen Genel Başkan ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş da etkinlikte bir konuşma gerçekleştirdi.

Meclis’in tüm olanaklarını halkın taleplerini duyurmak için kullanacaklarını belirten Baş, "Türkiye İşçi Partisi enerjisinin tamamını bu düzeni yıkmak için harcayacaktır. Bunun ilk adımını yerel seçimlerde atacağız" diye konuştu. 

HDP eleştirilerine yanıt verdi

Baş HDP'den ayrılmalarını eleştirenlere de tepki göstererek, "Şimdi HDP’den ayrılmamızı sağa sola çekenler bizim yoldaşlık hukukumuzu anlayamaz. Dayanışmamız bundan sonra da sürecek" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından DİSK Korosu ve sanatçı İlkay Akkaya sevilen parçalarını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler