Kalın: S. Arabistan ile ilişkilerin bozulmasını istemeyiz

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, konsolosluk binasında öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın ardından yaptırım olup olmayacağına ilişkin soruya, "İlişkilerin bozulmasını istemeyiz" dedi.

Yayınlanma: 22.10.2018 - 18:11
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan gündeme ilişkin açıklamalarından başlıklar şöyle:

"Sayın Trump İdlib için Sayın Cumhurbaşkanı'na teşekkür etti. Kaşıkçı cinayetine ilişkin de konuşuldu, aydınlığa kavuşturulması için mutabakat sağlandı.Afla ilgili AKP Sözcüsü açıklama yaptı. Konunun başka yere çekilmesi doğru olmaz.

29 Ekim resepsiyonu İstanbul'da

29 Ekim resepsiyonu İstanbul'da yapılacak. Bu vesile ile üçüncü havalimanın açılışı da olacak. İnşallah orada hem cumhuriyetimizin kuruluşunu kutlayacağız hem de üçüncü havalimanını açacağız.

"Danıştay kendini yürütmenin yerine koydu"

Andımız meselesi ile ilgili açıklamalar yapıldı.Danıştay kendini yürütmenin yerine koydu.

"Suudi Arabistan ile ilişkilerin bozulmasını istemeyiz "

Benim sizinle ayrıca paylaşacağım bir bilgi yok. Hassas ve kapsamlı bir çalışma yürütüldü. Sayın Cumhurbaşkanımız gerekli tüm adımların atılacağını söyledi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Bilgi ve belgelerin toplanması önemli.Sayın Cumhurbaşkanımızın çizgisi baştan beri aynıdır. Suudi Arabistan ile iki defa telefon görüşmesi oldu. Meselenin aydınlatılması yönünde ortak irade ortaya koyuldu. Suudi Arabistan ile birçok ilişkimiz var. Bozulmasını elbette ki istemeyiz.Konu Türkiye ve Suudi Arabistan arasında bir konu değildir. Türkiye olayın aydınlatılması için gerekli adımları atmaktadır.

"Türkiye Doğu Akdeniz'deki haklarından hiçbir zaman vazgeçmeyecek"

Doğu Akdeniz'de bizim açımızdan bir ihlal söz konusu değil.Türkiye Doğu Akdeniz'deki haklarından hiçbir zaman vazgeçmeyecek. Kıbrıs Türkleri hesaba katılmadan ne uluslararası hukuk açısından kabul edilebilir ne de biz bunu kabul ederiz. Gerekli tedbirler bundan sonra da alınmaya devam edecektir.

ABD yaptırımlarını kaldıracak mı?

Sayın Cumhurbaşkanımız dünkü görüşmede FETÖ'yle ilgili tavrını belirtti. Yaptırımlar ile ilgili haksız olarak alınmış bir karardı zaten. Bizim de beklentimiz en kısa sürede kaldırılması. İkili ilişkilerin iyileşmesi için önemli. FETÖ, PKK, PYD gibi konularda somut ve takvimli adımlar atmasını bekliyoruz. Bu iki konu bizim ulusal güvenliğimizi ilgilendiren bir konudur.

İş Bankası açıklaması

Cumhurbaşkanımız önemlşi bir çalışma başlattı. Bu da hukuken incelenmesi gereken bir konu. Atatürk'ün vasiyetine ilişkin korunup korunmadığına ilişkin önemli bir tartışma bu. Adım adım görelim bu tartışma nasıl gelişecek. Önümüzdeki günlerde, haftalarda yine birlikte değerlendirme imkanımız olacaktır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler