Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Cemal Kaşıkçı sorusu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a Cemal Kaşıkçı soruşturması kapsamında "Konsoloslukta arama yapmak için neden 10 gün beklendi?" diye sordu.

Yayınlanma: 23.10.2018 - 13:35
Abone Ol google-news

<video:1119468>

 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkan kısımlar şu şekilde:

<haber-dikey:1119103,1119345,1119381,1119428>

-Kral, 'arama yapılabilir' diye açıklama yaptı. Birinci soru Erdoğan'a; neden 5 gün beklediniz? Siz aramayı 10 gün sonra yapıyorsunuz. Neden 10 gün beklendi?

-Cinayeti işledikleri düşünülen 15 kişilik timden 13 kişi kalkan jetlerle Suudi Arabistan'a gittiler. Katiller herkesin gözünün önünde Türkiye'den ayrıldı.

-Bugün diyor ki, 'Cinayet Türkiye'de işlendi İstanbul'da yargılansınlar." Beyefendi onlar senin gözünün önünde ve senin himayende yurtdışına çıktılar. 

-Özel bilgileri bilip gönderiyorlarsa cinayetin ortağıdırlar. Sorduğum sorulara cevap istiyorum. İşin ucunda para olunca bütün bunlar oluyor mu acaba? Para yüzünden serbest bıraktılar. Para gelirse biz idare edeceğiz diye. Bu Türkiye Cumhuriyeti'nin onuruyla, şerefiyle, haysiyetiyle oynamaktır.

-Tek adam rejiminde üniversiteler bilgi üretmez noktaya geldiler. Devleti yönetenlerin yalan söylemeye hakları yoktur. Erdoğan 13 Ekim'de, "Türk üniversitelerinin tarihlerinin en güçlü, en özgür, en bağımsız dönemini yaşadığını biliyoruz" diyor. Zaytung haberi değil bu.

- Erdoğan 19 Ekim'de "Türkiye'nin 500 üniversite arasında esamesi okunmuyor. Demek ki bir şeyleri ihmal ettik" diyor. Beyefendi hala kandırılıyorsunuz farkında mısınız?

-Bugün pasaportuna el konulan akademisyenler varsa, sen dünyanın her yerinde üniversitelerimiz özerk desen ne olur? Anca alay konusu olursun!”

-Eren Erdem niye hapiste? Hem gazeteci hem eski milletvekili. Niye hapiste? Kaçabilirmiş. Dokunulmazlık kaldırılırken defalarca gitti geldi. Osman Kavala hangi gerekçeyle hapiste? İddianamesi yok. Trump'ın Merkel'in mi araması lazım? Brunson telefon etsin bence. Sesini özlemişlerdir.

-Avukatlar hapiste, en acısı da 3. Havalimanı işçileri hapiste. Havalimanı CEO’su işçilerden özür diliyor, onlar haklıdır diyor. Ama işçiler hâlâ hapiste. Türkiye yönetilmiyor, savruluyor!

-Çiftçiye mazot için yarısı senden yarısı bizden diyorlardı. Söyleyen adam da yok şimdi. Hani traktöre mazotu koyacaktın? Malı tamamen götürdüler kardeşim. Sana bir şey kalmadı.

-Ameliyatlar doğru dürüst yapılamıyor. Ameliyat eldivenleri bile isteniyor. Ameliyat yapılan kişiye 'önce bir eldiven getir de ondan sonra yapalım' deniyor. Memleketi bu hale getirdiler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler