Berkay Ustabaş Meclis gündeminde

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Erkan Baş, Berkin Elvan'ın cenaze törenine katıldığı gerekçesiyle tutuklanan Berkay Ustabaş'ı Meclis gündemine taşıdı.

Yayınlanma: 23.10.2018 - 18:18
Abone Ol google-news

<haber-dikey:1074060,1074498>

Gezi Parkı Direnişi’nde Okmeydanı’nda polisin attığı gaz fişeğiyle vurularak ağır yaralanan ve 269 günlük yaşam mücadelesinin ardından yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın 11 Mart 2014’teki cenazesine katıldığı gerekçesiyle tutuklu bulunan İstanbul Üniversitesi öğrencisi Berkay Ustabaş, Meclis gündemine taşındı.

TİP İstanbul Milletvekili Erkan Baş şu soruları yöneltti:

1- Öldürülmesi toplumsal vicdanda büyük bir yara açan Berkin Elvan'ın, yaklaşık 2 milyon kişinin katıldığı cenazesinde bulunmak bir suç mudur?

2- Anayasa'nın 25 ile 26. maddelerine ve birçok AİHM kararına göre ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilen, ölen kişinin maneviyatını ebedileştirmek için her cenazede atılan, “Devrim Şehitleri Ölümsüzdür” sloganı suç unsuru teşkil etmekte midir?

3- Berkay Ustabaş'ın Berkin Elvan'ın cenaze töreninden 4 yıl sonra, bu cenaze törenine katıldığı için tutuklanması ve geriye dönük bir operasyonun yapılması hukuki bir zemine dayanmakta mıdır, aksi halde bu tutuklama siyasi bir amaca mı hizmet etmektedir?

4- Tutuklunun eşit ve uygun koşullarda savunma yapmasının önünde bir engel olarak değerlendirilen, ayrıca tutuklunun talebine rağmen zorla uygulanan SEGBİS, savunma hakkını engelleyen bir uygulama olarak değerlendirilmekte midir?

5- Berkay Ustabaş'ın ve hukuksuz biçimde cezaevlerinde uzun süreler tutulan kişilerin mağduriyetlerini gidermek için bakanlığınızca bir çalışma yapılmakta mıdır, yoksa haksız yere tutuklu bulunan yurttaşlarımız kaderine mi terk edilmiştir?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler