Kaboğlu davasında yetkisizlik kararı

“Terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla yargılandığı davada mahkeme heyeti milletvekili Kaboğlu hakkında soruşturma ve kovuşturma yetkisinin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve Ağır Ceza Mahkemesi’ne ait olduğunu belirterek yetkisizlik kararı verdi.

Yayınlanma: 23.10.2018 - 22:49
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu’nun Doğu ve Güneydoğu illerinde ilan edilen sokağa çıkma yasakları döneminde “Bu Suça Ortak Olmayacağız” başlıklı bildiriye imza attığı gerekçesiyle “Terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla yargılandığı davada mahkeme heyeti milletvekili Kaboğlu hakkında soruşturma ve kovuşturma yetkisinin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve Ağır Ceza Mahkemesi’ne ait olduğunu belirterek yetkisizlik kararı verdi. İstanbul 36’ıncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 3’üncü duruşmada Kaboğlu’nun avukatı Arzu Becerik müvekkilinin milletvekili olduğunu hatırlatarak, yargılamanın durdurulmasını istedi.

Mahkeme heyeti, CMK’ye göre seçimden önce ya da sonra bir suç işlediği ileri sürülen milletvekili hakkında soruşturma ve kovuşturma yetkisinin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ve Ağır Ceza Mahkemesi’ne ait olduğunu belirterek, mahkemenin yetkisizliğine ve dosyanın Ankara Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine karar verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler