PM’nin gündemi önseçim olacak

CHP’nin bugün yapılacak Parti Meclisi (PM) toplantısında üzerinde tam mutabakat sağlanan 100’ün üzerinde adayın netleşeceği ifade edildi.

Yayınlanma: 23.10.2018 - 22:52
Abone Ol google-news

 

24 Haziran seçimlerinde CHP’nin cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce’nin ön seçim koşuluyla İstanbul adaylığını açıklaması üzerine toplantıda ön seçim konusundaki taleplerin de gündeme gelmesi bekleniyor.

CHP’de yerel seçimlere yönelik süreç kapsamında bugün yapılacak PM toplantısında önemli kararların alınması bekleniyor. Kritik toplantı öncesi CHP’nin 24 Haziran seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce’nin de ön seçim koşuluyla İstanubul adayı olduğunu ilan etmesi bugünkü PM’de ön seçim konusunun da gündeme geleceğini gösterdi. İnce’nin yanı sıra eski CHP Milletvekili Fikri Sağlar da ön seçim olması koşuluyla Mersin’de aday olduğunu açıkladı. İnce ve Sağlar’ın dışında pek çok seçim bölgesinde hem parti tabanında hem de aday adaylarında ön seçim talepleri dile getiriliyordu.

Edinilen bilgiye göre parti yönetiminde İstanbul gibi tartışmalı pek çok kent için aday belirleme yöntemi olarak ön seçim yapılması öngörülmüyor. Parti içinde tartışmalı kentler için aday belirlenirken parti örgütüne yönelik eğilim yoklaması ve vatandaşlara ise anket uygulaması yapılarak adayın belirlenmesi görüşü öne çıkıyor.  CHP’nin PM toplantısında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin AKP ile MHP arasında yerel seçimlerde yapılacak ittifakı sonlandırmasının yansımalarının da ele alınacağı ifade ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler