Buldan’dan çözüm sürecine dönüş çağrısı

DTK, Diyarbakır’da siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla “Ortadoğu Krizi ve Demokratik Ulus Çözümü” adıyla kapsamlı bir konferans düzenliyor.

Yayınlanma: 27.10.2018 - 22:53
Abone Ol google-news

Dün başlayan ve bugün de sürecek olan konferansın açılış konuşmasını yapan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Ortadoğu’da çözüm isteniyorsa Kürtlere yapılan dayatmalara bakılması ve Kürt halkı üzerindeki inkâr ve imha politikalarının nasıl şekillendiğinin görülmesi gerekiyor. Dikkat edilirse tüm rejimlerin Kürt politikası, ezme ve bastırma üzerine kuruludur” dedi. Buldan şöyle devam etti: “Barış ve müzakerelerde yer alan insanlar olarak barış ve demokrasinin ülkemize gelebilmesi için bir kez daha ifade etmek isteriz ki o sürece geri dönülmelidir. Barış ve müzakere süreci bir kez daha başlamalı, Öcalan üzerindeki tecrit kaldırılmalı ve bu sürece dahil edilmelidir.”

AKP parti sözcüsü Ömer Çelik, Buldan’ın çağrısına Twitter’dan tepki gösterdi. Çelik, “Terörle kararlı ve tavizsiz mücadelemiz karşısında müzakereden bahsedenlerin dili, terör örgütü dilidir. Meşruiyeti yoktur” dedi.

<haber-yatay:1124020>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler